SportFoto: SPD Radnički

Rukometna groznica trese Kragujevac

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 18 02 2020

Voljom žreba, obe selekcije Rukometnog kluba Radnički će, kao pobednici Kupa Srbije – grupa Zapad, ugostiti sutra u hali “Jezero” svoje rivale u osmini finala Kupa Srbije.

Najpre će na parket hale “Jezero“ od 18 časova istrčati rukometaši Radničkog, koji će za protivnika imati beogradski Obilić, člana Super lige Srbije. Dva sata kasnije, rukometašice Radničkog odmeriće snage sa ekipom Mladosti iz Nove Pazove, koja se takođe nadmeće u superligaškom rangu takmičenja.

Rukometaši Radničkog pokušaće da u susretu sa snažnom i iskusnom ekipom Obilića ponove prošlogodišnji uspeh, kada su pobedom nad Crvenom zvezdom obezbedili plasman među osam najboljih ekipa u kup takmičenju.

Nakon kraće pauze krenuli smo sa zimskim pripremama, sa ciljem da se što bolje fizički i psihički spremimo za nastavak sezone. S obzirom da smo prošle godine došli do finalnog turnira Kupa Srbije, i ove godine pružila nam se šansa da ponovimo ovaj uspeh. Jakom odbranom, brzom polukontrom i visokim stepenom agresivnosti pokušaćemo da ostvarimo rezultat koji će nas odvesti korak dalje”, opitimističan je kapiten Radničkog Miloš Stevanović.

U drugoj utakmici ovog duplog rukometnog programa, lider na tabeli jedinstvene Super B lige Srbije za žene, kragujevački Radnički, pokušaće da pobedom u susretu sa sedmoplasiranim timom Super lige Srbije, ekipom Mladosti iz Nove Pazove, dođe do četvrtfinala Kupa Srbije, što bi za ovu mladu ekipu pod vođstvom trenera Rodoljuba Kurandića predstavljalo veliki uspeh. Meč će početi u 20 sati.

Mladost trenutno ne stoji dobro na tabeli Super lige, ali je jako iskusna ekipa, predvođena sjajnom internacionalkom Leposavom Glušicom. U toku pripremnog perioda odigrali smo niz prijateljskih utakmica sa ekipama iz Super lige Srbije, koje su pokazale da možemo da im pariramo. Upravo zbog te činjenice očekujem neizvesnu borbu za dalji nastavak takmičenja. Mi smo mlada ekipa, ali ostavljamo srce na terenu, tako da verujem u saigračice i nadam se najboljem mogućem ishodu. Pozvala bih navijače da budu uz nas i pomognu nam da ostvarimo prolaz u četvrtfinale”, poručila je pivot kragujevačkog tima, Ajlin Bjelak.