Sport

Selektor univerzitetske reprezentacijе novi trener KKK Radnički

Autor: Jovana Mladenović
10:30 | Subota, 16 09 2017

Selektor univerzitetske reprezentacijе Srbije, Zoran Todorović, predvodiće Kragujevački košarkaški klub Radnički u debitantskoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije. 

Todorović je prošle sezone bio trener KK Smederevo, a u karijeri je vodio Proleter iz Zrenjanina i makedonski Pelister. U univerzitetskoj reprezentaciji Srbije angažovan je već pet godina. Ove godine je u kineskom Tajpeju najpre ostvario zacrtani cilj - plasman u eliminacionu fazu, a potom je sa izabranicima dospeo do četvrtog mesta. Postolje je zamalo izmaklo - Letonci su osvojili bronzu pobedom 81:74. To je učinjeno iako su uoči Univerzijade čak 24 igrača odbila poziv srpske "B" selekcije. Todorović je u Košarkaškom savezu Srbije bio izabran da ove godine vodi kamp u Denveru, koji je organizovan po prvi put, a okupio je najtalentovanije studente i srednjoškolce srpskog porekla koji igraju u Americi.

Od Todorovića se u KKK Radnički očekuje da pruži maksimalan doprinos ostvarenju klupske ambicije od osnivanja - da klub postane standardni član Košarkaške lige Srbije.

Prvi trening u hali Jezero održaće u ponedeljak 18. septembra.