SportFoto: Simona Blagojević

Sportom protiv nasilja: Održan mini-rukometni turnir u OŠ “Dragiša Luković Španac” (FOTO)

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 04 12 2018

U okviru akcije “Sportom protiv nasilja”, u Osnovnoj školi “Dragiša Luković Španac” održan je drugi po redu mini-rukometni turnir na kom su snage odmerili mladi rukometaši i rukometašice i poslali poruku o važnosti bavljenja sportom. Turnir su organizovali Rukometni klub “Radnički 1964” i Osnovna škola “Dragiša Luković Španac”.  

Čast nam je što smo bili domaćini rukometnog turnira, i saradnici u organizaciji zajedno sa RK “Radnički 1964” Kragujevac. Ovaj renomirani klub već dve godine vredno radi i trenira sa učenicima naše škole, i ovaj turnir je bio posvećen ovom mini- jubileju, sa trocifrenim brojem učesnika, na šta smo izuzetno ponosni. Zahvalila bih se i roditeljima dece koji su došli u velikom broju. Ovim putem šaljemo jasnu poruku svima kojim putem treba da idu i razvijaju se deca ovog uzrasta”, rekla je direktorka Osnovne škole “Dragiša Luković Španac”, Nevena Milovanović.  

Direktorka Osnovne škole “Dragiša Luković Španac”, Nevena Milovanović uručila je priznanja predstavnicima kluba, roditelja, kao i regionalnom koordinatoru Rukometnog saveza Srbije za mini rukomet Miroslavu Kolaku, koji je istakao da je prijatno iznenađen dodeljenim priznanjem i osvrnuo se na važnost bavljenja sportom, naročito rukometom i da je ova škola i u prošlosti bila stožer ovakvih i sličnih akcija. 

Osnovna škola “Dragiša Luković-Španac” je bila prva u nizu naših partnerskih škola, izlazila nam u susret sa dodelom termina i pokazala veliko interesovanje da zajedno sa nama edukuje veliki broj dece u cilju uključivanja u rad naše omladinske škole. Zahvalni smo im na tome i uveren sam da će saradnja u budućnosti biti još bolja”, poručio je direktor RK “Radnički 1964”, Stavro Rašković.

Galerija slika