SportFoto: KSS

"Srebrne" Kragujevčanke za ponos i na terenu i u stručnom kadru ženske juniorske košarkaške reprezentacije

Autor: Jovana Mladenović
13:22 | Utorak, 15 08 2017

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1999. godine i mlađe, osvojile su srebrnu medalju na upravo završenom EP, a zaslužne za rezultate za ponos su i Kragujevčanke u redovima našeg tima - Nevena Dimitirijević, Nevena Naumčev i Marta Vulović, "škola" Radničkog i Vesne Despotović, koja je bila i pomoćni trener na ovom prvenstvu. "Ostaje žal za zlatom, ali i ovo srebro sija kao zlato", kaže Despotović za InfoKG.

Naša reprezentacija u finalu je izgubila od selekcije Belgije u Šopronu rezultatom 55:53, pa je zlato izbeglo "za dlaku". Ipak, razloga za slavlje i ponos ima, naročito jer na početku prvenstva naše devojke niko nije uzimao za ozbiljno. Ostavile su iza sebe velesile poput Francuske, Španije, Rusije... Ovim rezultatima znatno su doprinele i mlade košarkašice iz Kragujevca kojima se grad svakako mora ponositi, to su Nevena Dimitirijević, Nevena Naumčev i Marta Vulović, koje su prve ozbiljne treninge odradile u Radničkom, predvođenim upravo Vesnom Despotović.

"Još uvek slažem utiske jer je sve još uvek sveže, ali ovo je definitivno veliki uspeh Srpske košarke, budućnost srpske ženske košarke. Radilo se puno, energija, želja i mnogo truda igračica, kao i sloga i nadopunjavanje u stručnom štabu - to je bio put do uspeha. Ostaje žal za zlatom, ali i ovo srebro sija kao zlato", izjavila je za InfoKG Vesna Despotović, ponosna na celokupan tim.

Ona je želela da zahvali onima bez čije podrške ni uspešan nastup na EP ne bi bio moguć. "KSS, na čelu sa Danilovićem i potpredsednicom Joković podržavao nas je u svemu i obezbedio odlične uslove za rad. Takodje, da zahvalim i svima drugima koji su nas podržavali kako preko društvenih mreža, tako i samim dolaskom da navijaju za nas", rekla je Despotović.

U galeriji koja sledi pogledajte fotografije.
 

Galerija slika