SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

STARTUJE Prva liga Srbije: “Radnički 1923” dočekuje “Slobodu”

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 10 08 2018

Fudbaleri “Radničkog 1923” u prvom kolu Prve lige Srbije dočekuju užičku “Slobodu”. Meč je na programu sutra od 17:30 časova na stadionu “Čika Dača”.   

POLICIJA SNIMA NAVIJAČE
Kragujevačka policija će snimati kamerama i fotografisati učesnike sutrašnje utakmice između ekipa “Radnički 1923” i ''Sloboda”.
Iz ovdašnje Policijske uprave apeluju na sve posetioce da sportski i korektno bodre klub za koji navijaju. Protiv onih koji budu vršili krivična dela ili narušavali javni red i mir, biće preduzete sve zakonom propisane mere.

Kragujevčani su pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije započeli 9. jula, pod vođstvom novog trenera, nekadašnjeg igrača “Partizana” i reprezentacije Srbije, Darka Tešovića. U pripremnom periodu “Radnički 1923” je odigrao pet kontrolnih utakmicama. Savladao je ekipe “Jedinstva” iz Paraćina, “Vodojaže” i “Sloge” iz Požege, nerešeno je odigrao sa “Šumadijom” iz Aranđelovca, a pretrpeo je poraz od “Metalca” iz Gornjeg Milanovca.  

“Radnički 1923” su u letnjem prelaznom roku napustila desetorica igrača, ali je isto toliko stiglo pojačanja. Na spisku novajlija su Borivoje Rumenić (“Karađorđe” Topola), Andrija Ratković (“Šumadija” Aranđelovac), Aleksa Todorović (“Šumadija 1903”), Mile Vujasin (Inđija), Filip Markišić, Tomislav Todorović, Nemanja Zdravković, Aleksandar Dimitrić, Uroš Zlatović i Milan Lalić, svi iz “Radničkog” iz Nove Pazov. 

Podsetimo, Kragujevčani su prošlu sezonu u Prvoj ligi Srbije okončali na 11. mestu na tabeli sa 36 bodova. Na taj način, “Radnički 1923” je ostvario primarni cilj, a to je opstanak u Prvoj ligi Srbije.