Sport

Stevović četvrti u Mađarskoj

Autor: InfoKG
10:30 | Utorak, 14 05 2019

Strelac kragujevačkog Čika Mate, Nikola Stevović zauzeo je četvrto mesto na trećem Zugligeti kupu u target-sprintu u Budimpešti. Srpski tim je na ovom takmičenju osvojio pet medalja i dva pehara, a Stevović je bio jedini predstavnik naše zemlje u muškoj konkurenciji na ovom takmičenju. 

TARGET-SPRINT NOVA STRELJAČKA DISCIPLINA 
Target-sprint je nova disciplina u streljaštvu koja je osmišljena po uzoru na norveški biatlon. Strelac trči 400 metara, pa ulazi u zonu za gađanje gde mora da pogodi 5 meta vazdušnom puškom na 10 metara udaljenosti koje su identične metama u biatlonu. Nakon toga, ponovo trči 400 metara, pa ponovo ulazi u zonu za gađanje i onda ponovo trči 400 metara za ulazak u cilj. Tačnije, ukupno 1.200 metara sa dva gađanja.

Povreda koju je Stevović zadobio na pripremama dve nedelje ranije uzela je danak i on je trku završio na četvrtom mestu, iza mađarskih takmičara, koji su odneli sve tri medalje. Iako je sa drugog gađanja u poslednji krug trčanja ušao kao treći, bol u nozi je sprečio srpskog Target-sprintera da se domogne medalje.

Srpski tim na ovom takmicenju je odneo i najveci broj medalja u svim ostalim konkurencijama. Milana Simic iz SK Biathlon Novi Sad osvojila je prvo mesto u konkurenciji seniorki, a postigla je i najbolji rezultat u svim kategorijama. Seniorki Nedi Obradović iz SK Crvena Zvezda pripalo je drugo mesto. 

Juniorke iz Srbije, članice SD “Novi Sad 1790” odnele su sve tri medalje. Zlatom se okitila Dragana Vranešević, srebro je osvojila Katarina Vranešević, dok je Hristini Plavšić pripala bronza. 

Trofej je dobio i šef srpskog target-sprint tima Miroslav Šegrt za najtrofejnijeg trenera na takmičenju.