SportFoto: Streljački savez Srbije

Strelcima “Čika Mate” pet zlata u Smederevu

Autor: Branko Vukašinović
10:30 | Četvrtak, 14 03 2019

Strelci kragujevačkog “Čika Mate” osvojili su devet medalja, pet zlatnih, srebrnu i tri bronzane, na Prvenstvu Centralne Srbije u B programu standrdnim vazdušnim oružjem u Smederevu. Najsjajnija odličja pripala su Marku Ivanoviću, Urošu Aleksiću i Dušici Pantelić, dok su još dva zlata osvojena u ekipnoj konkurenciji.  

Najviše uspeha na takmičenju u Smederevu imali su strelci “Čika Mate”, koji su u pojedinačnoj konkurenciji uzeli sedam medalja, a u ekipnoj dve. 

Marko Ivanović je bio ubedljivo prvi u takmičenju mlađih juniora, dok su Uroš Aleksić i Dušica Pantelić „pogodili“ najsjajnija odličja u kadetskoj kategoriji. Srebro je pripalo Milici Ristić u kategoriji mlađih juniorka i kadetkinja, a u toj konkurenciji bronzu je osvojila Dušica Pantelić. U kategoriji mlađih juniora i kadeta Uroš Aleksić je bio treći, a isto mesto je pripalo Stojanu Radenkoviću u konkurenciji kadeta. 

Streljački klub “Čika Mata” osvojio je dve zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji u takmičenjima mlađih juniora i mlađih juniorki puškom.