Sport

Superligašica Ksenija Petrović novo desno krilo Radničkog

Autor: InfoKG
11:30 | Subota, 31 08 2019

Najprijatnije iznenađenje prošlogodišnjeg prvenstva jedinstvene Super B lige za žene, ekipa Radničkog iz Kragujevca, u cilju ojačanja rostera na poziciji desnog krila angažovala je mladu, perspektivnu, ali već iskusnu superligašku igračicu Kseniju Petrović (20).

- Nakon odlične debitantske sezone u super B ligi, ideja kluba je bila da uz dolazak par iskusnijih igračica podstakne mladu ekipu na još bolji i kvalitetniji rad, podigne igru na viši nivo i postanemo konkurenti za vrh tabele. Dovođenjem levoruke Ksenije Petrović, koja igra na poziciji desnog krila, zatvaramo deficitarnu poziciju i dobijamo širinu u napadu. Ksenija je mlada igračica sa značajnim igračkim iskustvom u Super ligi Srbije. Krase je požrtvovanost i agresivnost u odbrani, spretnost i prodornost u napadu, čime podižemo kvalitet igre u oba pravca. Igračica je sa izrazitim pobedničkim mentalitetom i uz oporavljenu Anđelu Vasić predstavljaće ozbiljan tandem na desnoj strani – predstavila je prvo pojačanje Radničkog Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija.

Ksenija je u karijeri nastupala za ŽRK Vrčin, ŽRK Radnički i Voždovac.

- Vratila sam se u Kragujevac nakon dve godine. Odlučila sam se na ovaj potez jer smatram da je Radnički prava sredina za moj dalji razvoj koji se poklapa sa ambicijama kluba. Ekipa je jako mlada i ima puno potencijala za dalji napredak, zdrava je sredina, a kako poznajem trenera i većinu ljudi, nisam se mnogo dvoumila u donošenju odluke za nastavak karijere. Devojke su jako požrtvovane i uz odličan rad na treninzima uverena sam da ćemo napraviti odličan rezultat i umešati se u borbu za vrh tabele – kaže Kragujevčana Ksenija Petrović.

Petrović je vernost klubu oročila na dve godine.