SportFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Sve spremno za 6. Kragujevački polumaraton

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Četvrtak, 04 10 2018

Kragujevački polumaraton, šesti po redu, startovaće u nedelјu, 7. oktobra, sa početkom u 11 sati ispred zgrade Gradske uprave. Zainteresovani za učešće u polumaratonskoj trci mogu da se prijave i na dan trke, u zoni starta. 

Trčaće se centralnim gradskim ulicama, Zorana Đinđića - Nikole Pašića - 27. marta - Lepeničkim bulevarom do Metroa, gde se pravi zaokret, i vraća se nazad pored Knjižare “Most“. Trče se takva četiri kruga koja ukupno čine 21 kilometar.  

Mislim da smo, dobrom organizacijom i velikim zalaganjem, uspeli da napravimo jednu tradicionalnu manifestaciju, koja iz godine u godinu okuplјa sve veći broj takmičara”, kaže organizator Kragujevačkog polumaratona, Nenad Luković. 

Ovo je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u Kragujevcu, koja okuplјa veliki broj profesionalnih sportista i rekreativaca. Prošle godine smo slavili mali jubilej, a nadam se da nas očekuje još mnogo jubileja. Ovakve manifestacije su dobra promocija grada, ali i samog sporta i zdravih stilova života”, rekao je pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević.   

U okviru ove manifestacije biće održana i 33. Humanitarno-rekreativna akcija „Za srećnije detinjstvo“. Opširnije o tome ovde: ZA SREĆNIJE DETINJSTVO: Akcija za pomoć ugroženoj deci Kragujevca.

Organizator Kragujevačkog polumaratona je Atletski klub “Maraton KG”, a pokrovitelj lokalna samouprava.