SportFoto: RK Radnički 1964

Todorovićeva novo pojačanje rukometašica “Radničkog 1964”

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Ponedeljak, 18 06 2018

Dosadašnja rukometašica „Sloge“ iz Petrovca na Mlavi, Marija Todorović novo je pojačanje Ženskog rukometnog kluba „Radnički 1964“. Ona će u kragujevačkom klubu provesti naredne četiri godine.  

Početak studija je za mene neizostavno značio i dolazak u Kragujevac, a samim tim je iziskivao i promenu kluba. Ova odluka i dolazak u „Radnički 1964“ je nova dimenzija i novi početak. Smatram da ću dosta toga naučiti i usavršiti intenzivnijim načinom i tempom treninga, kao i radom sa vrhunskim trenerom. Ekipa sa kojom sam već imala priliku da treniram i da se družim je jako mlada i talentovana, ali puna ambicija i želje za napretkom. Verujem da ćemo se brzo uigrati i samim tim doprineti da se „Radnički“ vrati na stare staze uspeha“, poručila je Todorovićeva.

U „Radničkom 1964“ kažu da su ove sezone, pogotovo u prolećnom delu, imala dosta problema sa pokrivenošću pozicije pivota, tako da je primarni zadatak skauta kluba bio angažovanje adekvatnih pojačanja na tom zahtevnom mestu. 

Mislim da će našim devojkama dosta značiti iskustvo koje nosi Marija Todorović, s obzirom na to da je nastupala u Super ligi. Iako imaju odigranu sezonu u Prvoj ligi Zapad, naše igračice su mlade i neiskusne i samo Marijino prisustvo u ekipi će doneti stabilnost i sigurnost u ekipi, kako na terenu tako i van njega. Smatram da je odlično pojačanje i u kombinaciji sa Ajlin Bjelak rešavamo osetljivo mesto pivota na duže staze“, rekao je direktor „Radničkog 1964“, Stavro Rašković. 

Rukometašica Marija Todorovićeva počela je da trenira rukomet sa 8 godina u drugom razredu osnovne škole, a u karijeri je prošla kroz sve selekcije Rukometnog kluba „Sloga“ iz rodnog grada. Student je prve godine Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.