SportFoto: RK Radnički 1964

Tomić ponovo u “Radničkom 1964”

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 10 08 2018

Rukometaš Bojan Tomić ponovo je deo Rukometnog kluba “Radnički 1964”. Tomiću je drago što je ponovo u Kragujevcu i nada se plasmanu u Super ligu. 

Drago mi je da sam se vratio u Kragujevac, da sam ponovo tu da uradim sve da budemo tamo gde zaslužujemo. Prelep je osećaj igrati u svom gradu i pred svojim navijačima. Treniramo više od pola superligaških ekipa, tako da imamo prava na najveće ambicije, a to je ulazak u Super ligu i nadam se da ćemo u isto vreme sledeće godine pričati o play off-u“, rekao je Bojan Tomić.

U „Radničkiom 1964“ kažu da se od nastanka kluba uglavnom oslanjaju na igrače ponikle u kragujevačkoj školi rukometa. Dodaju da im je jedan od ciljeva povratak momaka koji su prve rukometne korake započeli i znatan deo karijere odigrali u Kragujevcu.

Na obostrano zadovoljstvo, povratak Bojana Tomića je veliki uspeh za RK „Radnički“, znajući njegove igračke i ljudske kvalitete. On je igrač koji će samo poboljšati već prisutnu, izuzetnu atmosferu koja vlada u ekipi. Nakon sjajne sezone u Mokroj Gori, povratak Tomića  je jako bitan za tim, naš stil igre i njegovu želju da se predstavi na najbolji način u predstojećoj sezoni. Dobili smo još jednog lidera koji će svojim kvalitetom, brzinom i iskustvom znatno pobolšati kvalitet igre, što će kod mlađih igrča dodatno uticati na samopouzdanje i borbenost. Verujem da će publika uživati u dinamicnoj i lepoj igri“, izjavio je sportski direktor RK „Radnički 1964“, Aleksandar Ilić. 

Podsetimo, dvadesetpetogodišnji Bojan Tomić  je rukometom počeo da se bavi sa sedam godina, a u karijeri je igrao za RK „Radnički“, mađarski „Balmazujvarosi“ i „Dabas“, kao i RK „Mokra Gora“.