SportFoto: Privatna arhiva

Trakić i Pavlovićeva trijumfovali u Sremskoj Mitrovici (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Ponedeljak, 26 08 2019

Član Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, Strahinja Trakić trijumfovao je na Prvenstvu Srbije u super sprint triatlonu u Sremskoj Mitrovici, osvojivši tri zlata. Njegova kulpska koleginica Iva Pavlović osvojila je isto toliko medalja na ovom takmičenju, ali dve zlatne i srebrnu.   

Kragujevčanin Strahinja Trakić nastavlja da niže uspehe na domaćim i internacionalnim takmičenjima. U prilog tome govori i činjenica da je osvojio najsjajnija odličja u apsolutnoj, svojoj i međunarodnoj kategoriji na  Prvenstvu Srbije u super sprint triatlonu u Sremskoj Mitrovici. 

Trakić je trku koja se sastojala od 300 metara plivanja, osam kilometara vožnje biciklom i dva kilometra trčanja završio za 27 minuta i 17 sekundi. 

Poveo sam trku od samog starta i prvi izašao iz vode, da bih posle još povećao prednost na bicikli i trčanju, i prvi prošao kroz cilj. Uspeh je još veći jer je na trci bilo takmičara iz Srbije, Hrvatske, Bugarske i Makedonije. Tako sam dodao još jednu titulu u ovoj sezoni”, izjavio je za InfoKg Strahinja Trakić. 

Trakićeva klupska koleginica Iva Pavlović osvojila je dva zlata i srebro na Prvenstvu Srbije u super sprint triatlonu u Sremskoj Mitrovici. Pavlovićeva je uspela da pobedi starije devojke od sebe i bude druga u međunarodnoj kategoriji, dok je prva mesta zauzela u apsolutnoj i svojoj kategoriji, starijih kadeta. 

Na ovom takmičenju je iz kragujevačkog kluba učestvovala i Maša Marković, ali nažalost nije uspela da se okiti medaljom u kategoriji starijih početnika. 

Kragujevčanin Strahinja Trakić sada obavlja završne pripreme za Evropsko prvenstvo u paratriatlonu, u tandemu sa Lazarom Filipovićem, koje će biti održano 14. septembra u Valensiji, u Španiji.

Galerija slika