SportFoto: Privatna arhiva

Trakić ponovo pokorio Albaniju

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 21 06 2019

Član Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, Strahinja Trakić osvojio je prvo mesto na takmičenju “Tirana Triathlon” u Albaniji i tako ponovio prošlogodišnji uspeh na ovom takmičenju.   

Kragujevčanin je prvi završio skraćenu sprint trku za 45 minuta, koja se sastojala od 750 metara plivanja, 11 kilometara vožnje bicikle i četiri kilometra trčanja. Na taj način, Trakić je iza sebe ostavio Dušana Miloševića iz Triatlon kluba Podgorica i Luku Čupića iz Triatlon kluba X iz Herceg Novog. 

Uspeo sam da ponovim uspeh na ovom takmičenju. Staza je bila ista kao prošle godine, samo je sada bilo 37 stepeni. Teško sam podneo vrućinu, zato što je u Kragujevcu danima padala kisa, pa se nisam navikao na vrućinu. Isplivao sam prvi i uspeo da zadržim prednost do kraja trke. Organizacija je i ove godine bila odlična i zaista su nas domaćini lepo ugostili”, izjavio je za InfoKG Strahinja Trakić.  

Trakića 30. juna očekuje Prvenstvo Srbije u akvatlonu u Pančevu, što će za njega biti svojevrsna provera za Evropsko prvenstvo koje će 7. jula biti održano u Rumuniji.