SportFoto: Facebook/ŽKK Radnički -Kragujevac

Trijumf košarkašica Radničkog u Vršcu

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 26 02 2019

Košarkašice Radničkog pobedile su u utakmici 13. kola Druge lige Srbije ekipu Vršca, rezultatom 84:59. Na taj način Kragujevčanike su upisale četvrti trijum u nizu i uhvatile korak sa vodećim ekipama na tabeli.  

Najefikasnija u timu Nenada Milovanovića bila je Nevena Dimitrijević sa 14 poena, a slede je Neda Vasović sa 12 i Jelena Prvulović i Sofija Jovanović sa po 11 poena. Najkorisnija na utakmici bila je Anđela Spahić sa 7 poena i 7 asistencija. 

U utakmicu smo ušle maksimalno skoncentrisano i jako, iako ova ekipa predstavlja jednu od slabijih u ligi, pružile su nam dobar otpor. Svaka od nas je dala svoj maksimum i nastavićemo da radimo još jače kako bi ostvarile naš cilj”, izjavila je Anđela Spahić.

Čestitala bih na pobedi svojim saigračicama i stručnom štabu i ekipi Vršca na borbenosti tokom celog meča. Iako smo znale da ovu utakmicu treba da dobijemo bez opterećenja, ušle smo maksimalno skoncentrisane od prvog minuta i stavile do znanja protivniku da nas je zanimala samo pobeda u ovom susretu”, rekla je Sofija Jovanović. 

Inače, drugi kragujveački predstavnik u Drugoj ligi Srbije, “Radnički 2016”, u ovom kolu je bio slobodan. Radnički u sledećem kolu dočekuje ekipu Duge iz Šapca, a “Radnički 2016” će ugostiti Srbobran.