SportFoto: kragujevac.rs

Urošević: Bolji uslovi za trening kragujevačkim superligašicama

Autor: Branko Vukašinović
14:10 | Utorak, 15 05 2018

Lokalna samouprava će se potruditi da fudbalerkama “Šumadije 1903” obezbedi bolje uslove za trening i predstojeća nademetanja u Super ligi Srbije. To je najavio pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević tokom prijema u Skupštini grada za kragujevačke superligašice.  

Uspeh mladih Kragujevčanki koji ih u sledećoj sezoni vodi u Super ligu, pored njihovog ličnog i uspeha kluba, predstavlja i veliki uspeh za grad Kragujevac. Ženski fudbal postaje sve popularniji i sve se više ulaže u taj sport tako da i uspesi ne izostaju”, rekao je pomoćnik gradonačelnika, Nikola Urošević. 

Devojke su ovoga puta postigle zaista veliki uspeh. Uz podršku uprave kluba osvojile su prvo mesto u Prvoj ligi Srbije i obezbedile plasman u Super ligi. Svojim radom, treninzima u svakakvim vremenskim uslovima, istrajnošću i snagom volje, dostigle su da budu u klubu osam najboljih ekipa u državi. Pojačanim treninzima i pojačanjem ekipe očekujemo još bolje rezultate”, izjavila je predsednik ŽFK “Šumadija 1903“, Danijela Miloradović. 

Ženski fudbalski klub “Šumadija 1903“ postoji oko pet godina. Uspehe beleže i mlade fudbalerke, koje su pre dve godine sa Međunarodnog fudbalskog festivala za mlade u Mađarskoj donele srebrnu i bronzanu medalju.