Sport

Uspešno okončana turneja po Hrvatskoj i Sloveniji: Radnički savladao Koper

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 20 01 2019

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca uspešno su okončali turneju po Hrvatskoj i Sloveniji, pošto su posle Galeba u Makarskoj (15:7), nadigrali i Koper, sa 10:6, u velelepnom, novoizgrađenom bazenu „Bonifika“.

Trener gostiju, Uroš Stevanović, odmorio je tri najstarija igrača – kapitena Nikolu Tomaševića, zamenika Aleksu Manića i Uroša Vasića, no njegovi izabranici su i u podmlađenom sastavu bili prejaki za najbolji slovenački tim. U njihovom odsustvu ekipu je kao kapiten predvodio reprezentativni golman Lazar Dobožanov.

Meč je sa dva gola otvorio Rus Ivan Gusarov, da bi seriju na kratko prekinuo Zadev, za 2:1 na kraju prve četvrtine. Drugu deonicu Radnički je u korist rešio sa 4:0, pa je na poluvreme otišao sa lepom prednošću – 6:1.

Do kraja meča Kragujevčani su održavali stečenuo vođstvo i na kraju zasluženo došli do novih bodova.

U pobedničkom sastavu prednjačio je Gusarov sa tri gola, Jovan Tanasijević, Luka Vulović i Luka Pljevančić postigli su po dva, a Gijom Dino jedan. Na drugoj strani najefikasniji bio je trostruki strelac Đorđe Šormaz, dva je dodao Zadev, a jedan Galič.

Radnički je ostao na deobi prvog mesta, a u poslednjem kolu regularnog dela sezone dočekuje ekipu Budve, koja je takođe poražena samo jednom.

Koper – Radnički 6:10 (1:2, 0:4, 4:4, 1:0)
KOPER – Bazen: „Bonifika“. Gledalaca: 100. 
KOPER:  Prcač, Janošević, Zadev 2, Fičur, Đorđi, Lagonigro, Galič 1, Kaponero, Brozović, Šormaz 3, Grižon, Sponca. Trener: Obradović.
RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević, Ganić, Radovanlija, Tanasijević 2, Panić, Dino 1, Čkovrić, Gusarov 3, Vulović 2, Stanković, Đerković, Pljevančić 2. Trener: Stevanović.