SportFoto: KVK Radnički

Vaterpolisti Radničkog dočekuju novosadsku Vojvodinu

Autor: InfoKG
14:45 | Petak, 27 09 2019

Ovosezonsku premijeru pred domaćom publikom vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca imaće sutra od 20 časova, protiv novosadske Vojvodine, u „srpskom derbiju“ drugog kola Regionalne A2 lige.

Oba tima startovala su pobedama. Radnički je evropske rane usled eliminacije iz Kupa Evrope na pravi način zalečio ubedljivim trijumfom nad Galebom iz Makarske (18:8), dok je Vojvodina nadigrala Zemun (9:8).

Naši ciljevi su jasni – svaku utakmicu igraćemo sa ciljem da pobedimo. Ispali smo iz Evrope, čemu se nismo nadali, ali u ovom trenutku nismo zaslužili da idemo dalje. Okrećemo se jadranskoj ligi i domaćim takmičenjima. Dobro smo krenuli u Makarskoj i trebalo bi da nastavimo takav trend i u meču sa Vojvodinom. Bitno je da igramo dobro i da rastemo iz utakmice u utakmicu, a samim tim i rezultati moraju doći. Pozivam sve navijače i prijatelje kluba i sporta da dođu na bazen, da bismo otvorili sezonu na pravi način, kao što je to i bilo do sada u Kragujevcu”, izjavio je Jugoslav Vasović, sportski direktor Vaterpolo kluba Radnički.

Jedan od najzapaženijih aktera pobede nad Galebom, Nebojša Toholj, ponikao je u Vojvodini i odlično poznaje prilike u tom klubu. 

Dobro poznajem ekipu Vojvodine, znam kako funkcionišu i to ću pokušati da usmerim na bazen. Raspoloženje u ekipi je jako dobro. Još uvek smo u fazi uigravanja i daleko od onoga što bi trebalo da dostignemo, ali vredno treniramo i podižemo formu. Sigurno je da smo kvalitetniji od Novosađana, a to treba dokazati i u bazenu. Ovom prilikom bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku za dalje utakmice”, kazao je Toholj.

Ulaz će biti besplatan, pa se Kragujevčani nadaju da će bazen biti pun, kao što je to bio slučaj gotovo cele prošle sezone.

Pozvao bih publiku da dođe u velikom broju na kragujevačku premijeru. Naši momci su rezultatom u Makarskoj nagovestili šta od njih možemo da očekujemo u ovoj sezoni i pokazali da zaslužuju da ih bodrimo u što većem broju”, rekao je Bojan Ilić, direktor Sportskog privrednog društva Radnički.