Sport

Vaterpolisti “Radničkog” dočekuju “Zvezdu”

Autor: Branko Vukašinović
15:20 | Ponedeljak, 28 05 2018

Vateprolisti “Radničkog” u utakmici 12. kola Super lige Srbije dočekuju “Crveni zvezdu”. Meč je na programu suta od 20 časova na zatvorenom bazenu Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”, a ulaz je besplatan.

Iako su trenutno drugoplasirani, „crveno-beli“ po imenima imaju možda i najbolji tim u ligi. Predvodi ih selekor Srbije, Dejan Savić, čije su glavne uzdanice u bazenu Đorđe Tanasković, Ognjen Stojanović, Veljko Tankosić, Mateja Asanović, te bivši igrači Radničkog, golman Lazar Dobožanov i centar Nebojša Toholj. Iako je vodeći Partizan nadomak titule, Zvezda još uvek ima teoretske šanse i sigurno je da se neće predavati do samog kraja.  Sa druge strane, mlada i talentovana ekipa Radničkog živi za ovakve utakmice i preko potrebno iskustvo koje iz njih crpi, pa nema sumnje da kragujevačku publiku očekuje zanimljiv meč“, navodi se u saopštenju KVK „Radnički“.

Podsetimo, Beograđani su u prvom susretu sa izabranicima trenera Uroša Stevanovića slavili ubedljivo sa 17:8. 

Kragujevčani su u 11. kolu Super lige Srbije poraženi od „Vojvodine“ u Novom Sadu sa 14:7. Vaterpolisti „Radničkog“ trenutno se nalaze na  petom mestu na tabeli sa 10 osvojenih bodova.