SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog osvojili Kup Srbije

Autor: InfoKG
13:30 | Ponedeljak, 02 12 2019

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu savladali ekipu Šapca, rezultatom 10:8, i tako joj se revanširali za prošlogodišnji poraz u finalu. Još jednom su ova dva tima pružila ljubiteljima vaterpola sjajnu predstavu, izuzetno borbenu i neizvesnu do samog kraja, a fer i maksimalno korektna podrška sa oba dela tribine beogradskog bazena „Milan Gale Muškatirović“, samo je dodatno uveličala spektakl.

Baš kao i u polufinalnom susretu sa Crvenom zvezdom, koji su prethodne večeri dobili sa 9:8, Kragujevčani su loše otvorili utakmicu (2:0), ali su se brzo vratili u igru. Serijom od 4:0, u kojoj su precizni bili Frolov, Stanojević, Branković i Janković, sredinom druge četvrtine došli su do potpunog preokreta, no ni Šapčani se nisu predavali, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom – 5:5.

Po povratku sa poluvremena Radnički se vratio u vođstvo preko Nikole Lukića, ali se sjajno raspoloženi Vučinić, koji je bio glavna uzdanica Šapca u ovom duelu, postarao da njegov tim uđe sa egalom u odlučujuću deonicu – 6:6.

Isti igrač realizovao je peterac na startu četvrte četvrtine i posle duže vremena ponovo doveo svoj tim u vođstvo – 7:6. No, radost Šapčana je kratko trajala, pošto su Janković, Toholj i Dino ekspresno preokrenuli rezultat i trasirali put ka pobedi (9:7). Nadu Mačvanima vratio je Vasić, pogotkom 41 sekund pre kraja, ali je šlag na tortu stavio Rus Danil Frolov, za veliko slavlje izabranika trenera Uroša Stevanovića, koji su na ovaj turnir došli kao jedini A2 ligaš, u društvu tri člana Regionalne A1 lige.

Najefikasniji akter susreta bio je Đorđe Vučinić sa et golova, ali je u redovima Radničkog bilo daleko više raspoloženih igrača. Prednjačio je Filip Janković sa tri gola, dok je Danil Frolov dodao dva. Veliki doprinos pobedi dao je i golman Radničkog Lazar Dobožanov, odbranama u oba susreta „fajnl-fora“.