Sport

Vaterpolisti “Radničkog” pobednici Memorijala “Nenad Nena Manojlović” (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Ponedeljak, 24 07 2017

Vaterpolisti “Radničkog” pobednici su Međunarodnog memorijalnog turnira „Nenad Nena Manojlović“, koji treći put održan na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, za dečake uzrasta do 13 godina. Kragujevčani su savladali sve svoje rivale i zasluženo osvojili zlato. Za najboljeg igrača turnira proglašen je vaterpolista “Radničkog”, Aleksa Bošković.

Domaćin je trijumfovao u konkurenciji još sedam klubova, iz Italije, Turske i Srbije. Turnir je trajao četiri dana i protekao je u sjajnoj atmosferi i druženju dečaka sa različitih meridijana koji su sklopili nova prijateljstva.

Najpre su u grupnoj fazi osvojili prvo mesto pobedama nad italijanskom Roma Vis Novom (9:7), Valjevom (8:4) i Galatasarajom (8:4). Drugo mesto u grupi pripalo je Rimljanima, treći su bili Valjevci, a Turci četvrti. 

U grupi B niški Nais je takođe bio maksimalan, ispred subotičke Spartak Prozivke, valjevskog Valisa i italijanske ekipe Reale Mutua Torino '81 Iren. 

Izabranici Nenada Vasilovskog su bili ubedljivi i u četvrtfinalu, protiv ekipe iz Torina (13:0), kao i Roma protiv Valisa (14:2), dok je u daleko neizvesnijim duelima Nais savladao Valjevo (6:4), a Spartak Prozivka Galatasaraj (4:2). 

U polufinalu Radnički je bio bolji od Subotičana (5:3), a drugi finalista dobijen je tek posle peteraca, kada je Nais savladao Romu sa 9:8.

Do zlatne medalje Kragujevčani su došli pobedom nad Naisom (4:2), dok se Roma okitila bronzom zahvaljujući ubedljivom trijumfu nad Subotičanima (12:2). U meču za peto mesto Valis je savladao ekipu Galatasaraja na peterce (9:7), dok je u duelu za sedmo Valjevo porazilo Torino (10:6).

Kragujevčani su po prvi put osvojili ovaj Memorijal, pošto je premijerno izdanje pripalo subotičkoj Spartak Prozivci, a prošle godine trijumfovao je Galatasaraj.

Galerija slika