SportFoto: KVK Radnički

Vaterpolisti Radničkog pobedom nad Partizanom otvorili Super ligu

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 11 04 2019

Vaterpolisti Radničkog pobedom su otvorili Super ligu Srbije, pošto su savladali Partizan u Beogradu, rezultatom 10:9.

Posle početnog odmeravanja snaga „crno-beli“ su poveli posle četiri i po minuta igre, a dva minuta kasnije duplirali vođstvo (2:0). Imali su potom u dva navrata i tri gola „viška“ (5:2, 6:3), ali su se izabranici Uroša Stevanovića konsolidovali i minut pred odlaska na odmor izjednačili serijom 3:0 – 6:6. U poslednjem napadu Partizan je izborio isključenje, a zatim se preko iskusnog Miloša Korolije pobrinuo da na poluvreme ipak ode s vođstvom (7:6).

U nastavku susreta usledila je još jedna serija Kragujevčana od tri gola za prvo vođstvo (9:7), u kojoj je Nemanja Stanojević upisao dva gola, Gijom Dino jedan, a velike zasluge za totalni preokret snosi i odlični golman gostiju Lazar Dobožanov. 
Ni Beograđani se nisu predavali, pa su sredinom poslednje deonice izjednačili golovima Vićkovića i Radulovića, da bi pobedonosni gol za Radnički posle uplivavanja postigao Dino, minut i po pre kraja. 

Najefikasniji u pobedničkim redovima bili su Dino i Gusarov sa po tri gola, Stanojević je dodao dva, a u strelce su se upisali još Pljevančić i Tomašević. Na drugoj strani i Vićković je stigao do trostrukog učinka, Korolija je precizan bio dva puta ,a Kasum Radulović, Radanović i Radonjić po jednom.

Radnički je i dalje prvi sa 16 bodova, ispred Crvene zvezde (13) i Šapca koji ima 12 i utakmicu manje. Kragujevčani u subotu gostuju Šapčanima, a u petak, 19. aprila, od 21 sat, očekuje ih spektakl na premijeri na domaćem bazenu, protiv Crvene zvezde.