SportFoto: arhiva

Vaterpolisti Radničkog za desetku protiv Zagrepčana

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 11 11 2018

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca nastavili su fantastični niz pobeda, pošto su i u četvrtom kolu Regionalne A2 lige trijumfovali, ovoga puta protiv zagrebačkog Medveščaka, u svom bazenu, ubedljivim rezultatom 19:9.

Kragujevčani su od samog starta držali konce igre u svojim rukama i vodili sve vreme, dok su gosti rezultatski u igri bili samo do sredine izuzetno efikasne prve četvrtine, kada je Radnički počeo da se „odlepljuje“ i na prvi predah otišao sa vođstvom 6:3. 

Nastavili su u istom ritmu u drugoj deonici i duplirali prednost (9:3), a Zagrepčani su u finišu uspeli samo da smanje zaostatak – 9:4.

Ni po povratku sa poluvremena ništa se nije promenilo. Šumadinci su postepeno uvećavali stečenu zalihu, da bi u neobično efikasnoj poslednjoj deonici, koja je obilovala isključenjima, u par navrata došli na „plus 10“.
Radnički je predvodio Nemanja Stanojević sa pet golova, a pratio ga je Uroš Vasić koji je, interesantno, sva tri gola postigao u poslednjih 50 sekundi meča, od kojih jedan uz zvuk sirene. Tri gola postigao je i Ivan Gusarov, a po dva Aleksa Manić i Nikola Tomašević, dok su se u strelce upisali i Nikola Stanković i Mateja Đorđević.
Bio je ovo i sudar dva najbolja strelca lige, Franka Geratovića i Gijoma Dina, a zanimljivo je da su obojica ovaj efikasan meč završila bez pogodaka.

Radnički je i dalje na deobi prvog mesta sa Solarisom iz Šibenika, koji je takođe upisao sve četiri pobede, dok je Medveščak sada na 2-2.