Sport

Vaterpolisti Radničkog preko Šapca do prvog mesta

Autor: InfoKG
11:00 | Nedelja, 05 05 2019

U derbiju Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca savladali su u svom bazenu favorizovanu ekipu Šapca, rezultatom 7:6 i preoteli joj prvo mesto na tabeli pred poslednje kolo.

Mladi kragujevački sastav nije najbolje otvorio utakmicu. Predvođeni trofejnim golmanom srpske reprezentacije, Gojkom Pijetlovićem, gosti su početkom druge deonice poveli sa 3:0, a Šumadinci su prvi pogodak postigli tek posle 13 minuta igre, kada je konačan rezultat prvog poluvremena postavio Gojom Dino – 3:1. 

U nastavku susreta Šapčani su nastavili u istom ritmu, pa se posle 5:1 sredinom treće deonice činilo da će osigurati lidersku poziciju pred plej-of. Međutim, upravo su se tada izabranici Uroša Stevanovića oslobodili pritiska i osokoljeni sjajnim odbranama Pijetlovićevog potencijalnog naslednika na golu Srbije, Lazara Dobožanova, počeli da se vraćaju u igru. Golovima Tomaševića i Ganića prepolovili su zaostatak pred četvrtu četvrtinu (5:3), a nisu posustali ni kada je Velkić brzim pogotkom otvorio poslednju deonicu. 

Ispostavilo se da je to bilo sve od Šapčana u ovom meču, pre svega zahvaljujući Dobožanovu, ali i odličnoj igri u odbrani Kragujevčana. Na drugoj strani, devetnaestogodišnji Rus Danil Frolov izrastao je u jednog od junaka važne pobede. U razmaku od jednog minuta vezao je dva pogotka (6:5), a posle izjednačujućeg gola Nemanje Stanojevića sredinom ovog perioda, postigao i pobedonosni pogodak dva minuta i 15 sekundi pre kraja. 

Upravo je Frolov bio i najefikasniji akter susreta sa tri gola, a po jedan su dodali Stanojević, Ganić, Dino i Tomašević, kao i Marković, Velkić, Janković, Vučinić, Bolović i Petrovski u poraženom timu.

Radnički sada ima bod više od Šapčana, a u poslednjem kolu braniće prvo mesto na gostovanju Crvenoj zvezdi, dok će Šabac imati lakši posao, na svom bazenu protiv Vojvodine.

Radnički – Šabac 7:6 (0:2, 1:1, 2:2, 4:1)
KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 400. Sudije: Putniković (Beograd) i Stanojević (Jagodina). Isključenja: Radnički 13, Šabac 17.
RADNIČKI: Dobožanov, Stanković, Stanojević 1, Ganić 1, Radovanlija, Tanasijević, Panić, Dino 1, Đorđević, Gusarov, Frolov 3, Tomašević 1, Gavrilović, Vulović.
ŠABAC: Pijetlović, Eraković, Marković 1, Repanović, Toholj, Velkić 1, Rogač, Lukić, Janković 1, Vučinić 1, Bolović 1, Vasović, Vukadinović, Petrovski 1.