SportFoto: KVK Radnički

Vaterpolisti Radničkog zaustavljeni u polufinalu

Autor: InfoKG
11:30 | Četvrtak, 23 05 2019

Vaterpolisti Radničkog zaustavljeni su u polufinalu Super lige Srbije, pošto su poraženi na gostovanju Crvenoj zvezdi, rezultatom 11:4.

“Crveno-beli” su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 4:0 početkom druge deonice, a u tom periodu Kragujevčani su pretrpeli veliki udarac pošto je isključen najbolji strelac Super lige, Rus Ivan Gusarov.

Međutim, izabranici Uroša Stevanovića nisu se predavali, pa su se do poluvremena vratili u igru (5:3), a već na startu drugog dela prišli su na samo gol zaostatka (5:4).

Taman kada su se gosti razigrali i vratili u igru, zadesila ih je nova nevolja, u vidu isključenja startnog beka, juniorskog reprezentativca Nemanje Stanojevića, a potom je ranije na tuširanje morao i Francuz Gijom Dino, zbog trećeg faula. Nakon toga Zvezda se ponovo „odlepila“ i privela meč kraju.

Nesvakidašnja situacija viđena je u poslednjoj četvrtini, kada su za Zvezdu u razmaku od tri minuta dosuđena čak tri peterca, dok je na drugoj strani faul nad Nikolom Tomaševićem, pri rezultatu 5:4, kada se utakmica lomila, izazvao burne reakcije, jer je okarakterisan samo kao isključenje, umesto peterca.

Mlada kragujevačka ekipa tako je završila sezonu sa daleko boljim plasmanom nego što je očekivano na sva tri fronta, pa u taboru Radničkog mogu da budu zadovoljni uspešnom sezonom, iako ne bi bilo nezasluženo da su se poput Kupa, našli i u finalu Super lige.