SportFoto: kragujevac.rs

Vaterpolisti Srbije i Australije u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
16:37 | Utorak, 13 06 2017

Vaterpolo reprezentacije Srbije i Australije na pripremama su u Kragujevcu, pred završni turnir Svetske lige, koji će biti odigran od 20. do 25. juna u predgrađu Moskve, u Ruzi. Tim povodom za njih je danas priređen prijem u Skupštini grada, a Srbija i Australija će odigrati i prijateljski meč u Kragujevcu u petak,16. juna, na zatvorenom bazenu Sportskog centra “Park”.

Vaterpolo reprezentacija Srbije će sa Australijom odigrati ukupno tri prijateljska meča, sutra u Nišu, 15. juna u Kruševcu i 16. juna u Kragujevcu. Mečevi se igraju u okviru priprema pred završni turnir Svetske lige, na kom će Srbija igrati u grupi sa SAD, Italijom i Kazahstanom.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao da je zadovoljan pripremama za finalni turnir Svetske lige i Svetsko prvenstvo koje će se sredinom jula održati u Mađarskoj.

Za Rusiju, za grad Ruzu, putuje se 18. juna, gde će biti završnica Svetske lige koju ćemo kao i ranijih godina gledati da iskoristimo u trenažnom ciklusu kao pripremni period za Svetsko prvenstvo, jer vremena je malo. Atmosfera u reprezentaciji je kao i uvek dobra, povređeni su Strahinja Rašović i Dušan Mandić. Strahinja je već dve nedelje u laganom treningu, dobro se oporavlja, dok je Mandić juće počeo da trenira i njegovo stanje se prati, pa se nadamo da ćemo stići da ga uvedemo u formu pred Svetsko prvenstvo”, kaže selektor Savić.