Sport

Veprovi bolji u Inđiji, okreću se domaćinstvu Moskovljanima

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Ponedeljak, 23 04 2018

U derbiju trećeg kola Prve lige Srbije Kragujevac Wild Boarsi su trijumfalno okončali neugodno gostovanje Indijancima u Inđiji –30:21.

Od samog početka pokazalo se da Indiansi spadaju u tri trenutno najbolje ekipe u zemlji i da će biti tvrd orah za šampiona. Ipak, Kragujevčani su tokom celog susreta bili u vođstvu i sasvim zasluženo nastavili trijumfalni niz. 

Posle za sve aktere iznenađujuće kratke prve četvrtine koja je nakon dva kratka drajva oba tima završena bez poena, Dalton Oliver je sa end zonom spojio Strahinju Stepovića, za prvi od tri tačdauna ovog tandema. Indijanci su odmah odgovorili pasom Blera Bleka ka Goranu Zecu, ali se Džošua Kezada kratkim trčanjem pobrinuo da gosti na poluvreme odu sa vođstvom – 14:7.

Po povratku sa odmora Blek je ponovo pronašao Zeca, ali su Oliver i Stepović odmah spremili odgovor – 20:14. 

Na startu poslednje deonice Veprovi su pobegli na dva poseda fild golom Petra Goića, da bi se domaći pomalo srećno vratili u igru. Naime, Blek je uputio pas ka Zecu, sejfti Veprova Bernardini deflektovao loptu, a ona se u end zoni odbila do Aleksandra Borkovića (23:21). U finišu susreta Kragujevčani su pobedu učinili još ubedljivijom, kada je Stepović ponovo umakao Zecu za konačnih 30:21.

Pred Kragujevčanima je još jedna u nizu važnih utakmica, protiv Moscow Patriotsa, u drugom kolu CEFL lige, koja će se odigrati na jednom od omiljenih terena simpatizera Veprova, stadionu FK Sušica, u subotu od 14 časova.

Preostali rezultati trećeg kola: Belgrade Blue Dragons – Kikinda Mammoths 30:22, Vukovi Beograd – Bor Golden Bears 46:0, Sirmium Legionaries – Jagodina Black Hornets 15:28.