Sport

VEPROVI: Kraj 2019. u znaku POJAČANJA - Tri reprezentativca Srbije, Rus i Amerikanac pod "oklop" sa grbom Kragujevca

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Četvrtak, 02 01 2020

Šampioni Srbije, Kragujevac Wild Boarsi, 2019. godinu priveli su kraju dovođenjem pojačanja za novu sezonu. Nakon, prvog, Slavoljuba Dukovskog, člana nacionalne selekcije iz redova najvećeg rivala, beogradskih Vukova, još jedan reprezentativac Srbije, takođe iz tabora "večitih", Nenad Andonović, poneće dres Divljih veprova. Šumadinci će u nastupima na domaćoj i međunarodnoj sceni moći da računaju i na Aleksandra Živanovića, najmlađeg seniorskog reprezentativca Srbije na nedavnom Evropskom prvenstvu.

Nenad Andonović je izuzetno perspektivni osamnaestogodišnjak koji igra na pozicijama defanzivnog beka i lajnbekera, a ponikao je u Legionarima iz Sremske Mitrovice u kojima je status prvotimca stekao već sa 16 godina. U međuvremenu je dve juniorske sezone proveo na pozajmici u Inđija Indiansima, a ove godine odlučio je da se oproba u seniorskom timu Vukova, sa kojima je došao do vicešampionske titule, nakon poraza od Veprova u finalu.

Pored ove trojice domaćih pojačanja, pod "oklop" sa grbom grada Kragujevca i imenom Divljih veprova će i ruski reprezenativac Nikolaj Zarubin i Amerikanac Kem Džekson. Više o njima na našem portalu čitajte u narednim danima. 

Dres juniorske reprezentacije Srbije obukao je 2017. godine, a nedavno je debitovao i za A tim „orlova“. O kakvom se talentu radi možda i najbolje pokazuje činjenica da je na gostovanju najboljoj evropskoj reprezentaciji, Francuskoj, bio starter, u meču u kom je odbrana Srbije u potpunosti zaustavila napad „galskih petlova“.

Posle uspešnog debija za reprezentaciju Srbije, Andonović je željan novih nadmetanja na međunarodnoj sceni, a dueli Divljih veprova sa šampionima najboljih evropskih takmičenja u CEFL-u, svakako će mu to i omogućiti.

– Odlučio sam da pređem u Veprove najviše zbog CEFL lige. Hoću da pokažem da mogu da igram i da predstavim svoj matični klub, Sirmium Legionariese, u najboljem svetlu. Većinu novih saigrača poznajem veoma dobro iz reprezentativnih selekcija. U CEFL ligi očekujem izuzetno dobre utakmice koje su veliki razlog zbog čega sam odlucio da igram u Kragujevcu, dok je u domaćoj ligi zacrtano finale – rekao je Andonović.

Dukovski iz Vukova prvo pojačanje Veprova za predstojeću sezonu

Sedamnaestogodišnjak Aleksandar Živanović ponikao je u Inđija Indiansima, a prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, pre nego što je debitovao za seniorski tim. Primarno igra na poziciji defanzivnog beka, ali je izuzetan atleta, pa je u mlađim kategorijama nastupao na više pozicija.

U kragujevački tim dolazi kako bi još više napredovao i oprobao se u CEFL ligi, protiv najjačih evropskih timova.

– Pre svega Veprovi su jedna ozbiljna ekipa i imaju odličan sistem koji već godinama donosi fantastične rezultate. Odlučio sam da ovu sezonu odigram za njih, jer mislim da će ona biti ključna za ostvarivanje mojih daljih ciljeva. Pojedine igrače Veprova poznajem veoma dobro, prvenstveno kao trenere, ali i kao saigrače iz reprezentativnih redova. Sam njihov odnos prema drugim saigračima je i bio ključan da se opredelim za ovu odluku. Kao aktuelni šampioni, ne bi trebalo da očekujemo ništa manje od titule u Superligi, a što se tiče CEFL-a, trenutno najjače evropske lige, očekujem da budemo ambiciozni i težimo ka vrhu – rekao je Živanović.