Sport

Veprovi na Zmajeve u polufinalu

Autor: Jovana Mladenović
13:30 | Petak, 29 06 2018

Posle maksimalnog učinka u ligaškom delu sezone, Kragujevac Wild Boarsi započinju plej-of polufinalnim susretom sa Belgrade Blue Dragonsima, u subotu od 17 časova, na terenu sa veštačkom travom Stadiona „Čika Dača“.

U regularnom delu sezone Veprovi su na istom mestu bili ubedljivi (50:28), ali su im Zmajevi zadavali dosta problema, pogotovo u prvom poluvremenu. Međutim, od tada se dosta toga promenilo u igri Plavih zmajeva. Ostvarili su još dve pobede i sa petog mesta ušli u wild-card rundu, a o usponu njihove forme možda najbolje govori prošlonedeljna eliminacija Jagodina Black Hornetsa (36:34), od kojih su na startu sezone ubedljivo poraženi (20:0).

– Krajnji rezultat naše prethodne utakmice možda nije baš najbolje oslikao pojedine trenutke u kojima smo imali poteškoće sa napadom Zmajeva. Forma Zmajeva ide uzlaznom putanjom što dokazuje njihova pobeda protiv sjajne ekipe iz Jagodine i nema sumnje da će ovaj duel biti sudar dva totalno različita tima u odnosu na utakmicu ligaškog dela takmičenja – smatra Ivan Radojičić, dugogodišnji reprezentativac Srbije iz redova Veprova.

Ovi rivali u prošlosti su igrali čak i finalne mečeve, ali je svaki od prethodnih duela pripao Kragujevčanima.

– Utakmice ova dva tima su oduvek puni emocija i mislim da će tako biti i ovoga puta. Znam koliki je motiv Zmajeva da se ponovo nađu u finalu, ali mislim da je moja ekipa spremna da opravda ulogu favorita. Svakako, očekuje se utakmica puna atraktivnih poteza, pa bih iskoristio ovu priliku da pozovem Kragujevčane da nas podrže u subotu – zaključio je Radojičić.

U drugom polufinalnom duelu, u subotu od 17 časova, na beogradskoj BASK areni, sastaju se domaći SBB Vukovi i Meridian Inđija Indiansi.