Sport

Veprovi ponovo šampioni Srbije

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Ponedeljak, 09 07 2018

Kragujevački Divlji veprovi osvojili su treću uzastopnu titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu, na stadionu „Čika Dača“, nadigrali „večite rivale“, beogradske SBB Vukove, rezultatom 54:36. Kragujevčani su osvajanjem osmog naslova prvaka postali najtrofejniji srpski tim, pošto su do ove utakmice bili izjednačeni upravo sa Vukovima.

Veprovi su sezonu zavšrili sa perfektnim učinkom u domaćem takmičenju, a ubedljivom pobedom u Serbian Bowl-u samo su još jednom potvrdili da su zaista najbolji u zemlji.

Od samog starta nametnuli su svoj ritam u napadu, dok su u odbrani, iako oslabljeni mnogobrojnim povredama, sjajno čitali protivničke akcije, pa su već na poluvremenu imali prednost od tri tačdauna (26:7) koju su sigurno čuvali do kraja utakmice.                   

Najzaslužniji za tečnu igru napada Kragujevčana, pored kvoterbeka Daltona Olivera koji je bacio pet tačdaunova, bili su MVP finala i zvanično najbolji import Sportklub Prve lige Srbije, Džošua Kezada, koji je čak pet puta našao put do protivničke end zone. Na čelu sa zvanično najboljim igračem Prve lige Srbije, Strahinjom Stepovićem, sjajni su bili i risiveri, Filip Nedeljković, Stefan Đurić, Matija Almaši...

Na drugoj strani, odbrani Veprova najviše problema zadavali su trkač Mihailo Josović i američki kvoterbek Kari Verčer, ali je to bilo nedovoljno da se ugrozi pobeda.

Po završetku utakmice pehare i priznanja laureatima uručio je Branko Vučinić, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala, a pored navedenih, među nagrađenima iz redova šampiona bili su i prošlogodišnji MVP finala Milorad Novaković (defanzivna linija) i Petar Goić (kiker), dok su iz poraženog tima epitete najboljih igrača lige na svojim pozicijama poneli Kari Verčer (kvoterbek), Mihailo Josović (trkač), Aleksandar Stanković (ofanzivna linija) i Danijel Maksimović (lajnbeker).

Kragujevac Wild Boars – SBB Vukovi Beograd 54:36 (12:0, 14:7, 14:14, 14:15)
KRAGUJEVAC – Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: 1.000.
Kretanje rezultata: 
6:0 Dalton Oliver pas 46 jardi ka Strahinji Stepoviću, Petar Goić izblokiran PAT
12:0 Oliver pas 4 jarda ka Stefanu Đuriću, Goić neuspešan PAT
12:7 Mihajlo Josović trčanje 8 jardi, Željko Stegnjaja PAT
19:7 Oliver pas 8 jardi ka Džošui Kezadi, Goić PAT
26:7 Oliver pas 24 jarda ka Kezadi, Goić PAT
33:14 Kezada trčanje 14 jardi, Goić PAT
33:21 Kari Verčer pas 40 jardi ka Koriju Batleru, Stegnjaja PAT
40:21 Oliver pas 23 jarda ka Stepoviću, Goić PAT
40:28 Verčer pas 8 jardi ka Ognjenu Vitoroviću
47:28 Kezada trčanje 24 jarda, Goić PAT
47:36 Josović trčanje 3 jarda, Verčer pretvaranje za dva
54:36 Kezada trčanje 16 jardi, Goić PAT