Sport

Veprovi posle 9 sezona dobili novog predsednika

Autor: Jovana Mladenović
17:00 | Četvrtak, 07 09 2017

Na vanrednoj sednici Skupštine Kluba američkog fudbala Kragujevac Wild Boars, usvojena je ostavka dugogodišnjeg predsednika Nemanje Čalije, koga će na mestu prvog čoveka kluba zameniti Marko Vujanac, bivši igrač i trener tog tima.

Njemu će u Upravnom odboru pomagati stari član, Aleksandar Jeremić, ali i tri nova: Milorad Vučković, Milan Radović i Vladimir Pajović. Skupština kluba jednoglasno je ukazala poverenje i novom Nadzornom odboru, koji čine igrači: Mihailo Novaković, Božidar Đurđević i Ivan Radojičić.

Čalija je daleko najdugovečniji predsednik Divljih veprova, na čijem čelu je proveo devet sezona. Za to vreme klub je mnogo napredovao, kako u organizacionom, tako i sportskom smislu, pa ni rezultati nisu izostali. Među najvećim uspesima svakako su plasman u finale EFAF kupa 2011. godine, kao i ovogodišnje finale CEFL-a sa moćnim austrijskim Swarco Raidersima, dok su na domaćoj sceni osvojene četiri titule prvaka Srbije, od kojih dve u poslednje dve sezone.

Zahvalivši se svim članovima na saradnji, sada već bivši čelni čovek Veprova obrazložio je ostavku privatnim obavezama i nemogućnošću da se u potrebnoj meri posveti funkciji koju je obavljao.

- Smatram da sam dosta doprineo napretku kluba u svakom smislu i da sam opravdao poverenje igrača. Isto tako, jako sam srećan što sam mnogo naučio za sve ove godine i sigurno je vođenje ovakvog sportskog kolektiva za mene ogromna životna škola. Srećan sam što klub napuštam u trenutku kada smo osvojili dve uzastopne titule i sa stabilnim finansijama. Klub ne duguje, igrači su tu, uslovi su dobri i verujem da će nova uprava na čelu sa Vujancem nastaviti pobednički niz i unaprediti funkcionisanje kluba – rekao je Čalija.

Novi predsednik, Marko Vujanac, u klubu je još od kraja 2004. godine, najpre kao igrač, a zatim i kao glavni trener juniorskog tima i pomoćni trener u seniorskom. 

- Na poziv sada već bivšeg predsednika kluba Nemanje Čalije, pristao sam da preuzmem ovu ulogu. Odlučio sam se za taj poziv, jer smatram da je do sada klub išao uzlaznom putanjom i da takav trend treba nastaviti i dalje. Mišljenja sam da mogu pomoći u daljem razvijanju kluba – istakao je Vujanac.

On je naglasio da su planovi za budućnost da se više pažnje posveti mlađim selekcijama i usavršavnju trenerskog kadra, ali i da se zadrži kvalitet i ozbiljnost rada u seniorskom timu. Radio je u bankama Raiffeisen i Intesa, a trenutno je zaposlen u Eurobanku.

- Pojačali smo upravni odbor za nova tri člana koji nam mogu pomoci u daljem razvoju. Naravno, velika pomoć se očekuje i od Aleksanda Ćirića i Nemanje Čalije, ljudi koji su uspešno vodili celu priču u prethodnom periodu, kao i od američkih prijatelja kluba, Džoša Hepnera i Šejna Vonga. Planovi u sportskom smislu za narednu sezonu svakako su da titula šampiona Srbije ostane u Kragujevcu, ali i da napadnemo tron evropskog takmičenja. Radićemo na tome da dovedemo dobra pojačanja i da se iz godine u godinu dižemo za lestvicu više – zaključio je Vujanac.