SportFoto: RK Radnički 1964

Želja rukometaša Radničkog 1964 da zadrže lidersku poziciju i plasiraju se u Super ligu

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 04 01 2019

U Rukometnom klubu “Radnički 1964” zadovoljni su rezultatima koje je postigla muška ekipa u Super B ligi Srbije, s obzirom na to da je bila neporažena u jesenjem delu prvenstva. Želјa rukometaša je da zadrže lidersku poziciju i plasiraju se u Super ligu. 

Ocenu postignutog u jesenjem delu prvenstva dao je strateg Kragujevčana Aleksandar Radosavlјević. 

Letos ste ocenili prethodnu sezonu kao uspešnu, kako ocenjujete dosadašnji tok prvenstva?

Jako sam zadovolјan urađenim do sada, prikazanim igrama mojih momaka. Igramo brz i atraktivan rukomet sa naglaskom na agresivnoj odbrani. Ostvarili smo zacrtano, ostaje žal zbog izgublјenog boda u duelu sa Dubočicom, prvenstveno zbog pada koncentracije u finišu utakmice. Očekivano, izdvojile su se dve ekipe među kojima treba tražiti budućeg superligaša, a nadam se da će Radnički biti taj koji će na kraju sezone biti promovisan u društvo najbolјih”, kaže Radosavljević.

Poznati ste kao trener koji daje šansu mladim igračima. U kojoj meri su napredovali ove jeseni?

Uočen je napredak kod mladih igrača i sigurno je njihov uticaj veliki na našu igru da bude sadržajnija, raznovrsnija i učinkovitija. Kako vreme bude odmicalo sigurno će njihov učinak biti sve bolјi, jer je potrebno vreme da se usvoje nova saznanja”, izjavio je trener rukometaša “Radničkog 1964”.

Planirate li pojačanja ili tim ostaje u ovom sastavu do kraja šampionata?

Da, planiram da tim ostane u istom sastavu do kraja sezone. Igrači koji su nas pojačali ovog leta su se uklopili u naš stil igre, režim treninga i njima je trebalo određeno vreme da usvoje nove metode rada, jer su došli iz različitih sredina gde se drugačije radilo”, rekao je šef struke Rukometnog kluba “Radnički 1964”.

To znači da će prepoznatlјiv stil igre ostati isti?

Radnički nastavlјa u istom stilu i nadam se da ćemo igrati još brže i atraktivnije uz naš trejdmark, čvrstu i agresivnu odbranu, koju ćemo još unaprediti i truditi se da je dovedemo do perfekcije”, poručio je Radosavljević.

Navijače Radničkog očekuju lepe vesti na proleće?

Upravo tako. Očekujem da nastavimo sa dobrim igrama, napredak u svim segmentima, jer kao tim imamo dosta prostora za dalјi razvoj. Samim tim, želјa nam je da zadržimo lidersku poziciju i ostvarimo zacrtani cilј - ulazak u Super ligu”, zaključio je Radosavlјević.

“Radnički 1964” je na kraju jesenjeg dela sezone jedina neporažena ekipa Super B lige, grupa “Istok-Zapad“, i čvrsto drži lidersku poziciju sa dva boda prednosti pred najbližim konkurentom. Nastavak šampionata je zakazan za poslednju nedelјu februara ove godine.