SportFoto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Zemunci slavili u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Ponedeljak, 06 11 2017

Košarkaši “Radničkog” pretrpeli su poraz u utakmici četvrtog kola Košarkaške lige Srbije od ekipe “Mladosti” iz Zemuna, rezultatom 96:78

U ekipi iz Zemuna najefikasniji je bio Jeković sa 21 poenom, a slede ga Malidžan sa 20, Novaković sa 16, Brkić sa 15 poena i Nešović sa 13 poena. U kragujevačkom timu prednjačili su Beader sa 16 i Milosavljević sa 12 poena. 

Ovo je najgora utakmica koju sam vodio ili kojoj sam prisustvovao. Svaki komentar je suvišan. Gledano igrački, to ne izgleda loše, ali neke informacije ne stižu do igrača, što je najveći problem. Nikako da se tu nađemo i kroz skauting, trening. Natrčani smo, nadskočeni smo, od svega što smo se dogovorili ništa nismo ispoštovali. Kod njih je lopta išla brže, bolje, imali su ideju, tačno su znali gde, šta, kako. Otvorili smo utakmicu veoma loše, tri dobre odbrane u početku nije ispratila realizacija. Dolaskom Kljajevića odjednom smo se skoncentrisali samo na njegovu igru. I kada imamo bolje pozicije tražimo ga iz nekog respekta prema njemu. Iz takve postavke slabo trčimo, pa smo pokušavali sa niskim igračima, ali nismo uspeli. Za poluvreme smo imali 11 izgubljenih lopti, to je nedopustivo za bilo koju ekipu, a kamoli u KLS. Uprava nije ništa ni naznačila, ali možda bi neko drugi mogao da podigne ovu ekipu, ja tu možda više i nemam šta da tražim - to je moje lično viđenje. Nisam uspeo, iako se ne predajem se, ali vidim da nemam tu energiju da podignem ovu ekipu”, izjavio je za klupski sajt trener KKK “Radnički”, Zoran Todorović. 

Kragujevčani posle četiri odigrana kola nisu upisali nijednu pobedu i na dnu su tabele zajedno sa “Vojvodinom” i “Slogom”. 

“Radnički” u sledećem golu gostuje Vršcu, a meč je na programu u subotu, 11. novembra. Kragujevačke košarkaše već sutra očekuje druga faza kvalifikacija za Kup, u okviru koje će se u sali Vuk Karadžić u Smederevskoj Palanci sastati sa ekipom “Mladosti”.