SportFoto: Facebook/Seniša Gašić

Živanović treći u Kruševcu

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 21 03 2018

Član Atletskog kluba “KG Challenge”, Darko Živanović osvojio je treće mesto na Prvenstvu Srbije u polumaratonu u Kruševcu.

Na polumaratonu je trijumfovao Pazarac Haris Ajdarević sa vremenom 1:09:46, drugo mesto pripalo je članu novosadske “Vojvodine”, Ognjenu Stojanoviću sa vremenom 1:09:54, dok je trećeplasirani Kragujevčanin stazu od 21 kilometar pretrčao za 1:10:01.

Kada se sumiraju utisci sa Kruševačkog polumaratona zaista jedan pozitivan i produktivan dan. Od starta trke sam želeo da ona bude kvalitetna i da se prekine trend sporih trka na državnim prvenstvima. Naravno, niko nije pretplaćen na pobedu tako da se moralo boriti za svaki metar. Na samoj trci vladala je velika borba, ali mimo trke fer plej. To je jedini način da se postigne nešto dobro. Ja sam još malo podigao nivo trčanja u odnosu na Splitski polumaraton i nadam se da će se taj trend nastaviti, a sa druge strane čestitke za sve koji su ostvarili svoje lične rekorde i borili se do kraja!”, napisao je na svom Facebook profilu Darko Živanović.

Prvenstvo Srbije organizovano je u okviru 3. Kruševačkog polumaratona na kom su nastupili atletičari iz više od 10 zemlja. Manifestaciju su organizovali Atletski klub “Maratonac” i grad Kruševac.