Info

60 godina Klinike za psihijatriju: Simpozijum “Teraporezistencija u psihijatriji” u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Sreda, 13 11 2019

Simpozijum pod nazivom “Teraporezistencija u psihijatriji”, koji po prvi put organizuje Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Kragujevac, a povodom 60 godina postojanja, svečano će biti otvoren sutra od 19 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. Simpozijum će trajati do 16. novembra, a stručna predavanja će biti održana u hotelu Kragujevac. Očekuje se prisustvo par stotina psihijatara iz cele zemlje, a među predavačima biće i vodeći svetski stručnjaci iz ove oblasti. 

Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Kragujevac obeležava 60 godina postojanja Simpozijumom pod nazivom “Teraporezistencija u psihijatriji”. Svečano otvaranje zakazano je za sutra od 19 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. Tom prilikom biće dodeljene nagrade, u vidu zlatnih ključeva i zahvalnica pojedincima i institucijama, a pripremljen je i bogat program. 

Stručna predavanja biće održana u petak i subotu, 15. i 16. novembra, u hotelu Kragujevac. Gosti ovog simpozijuma biće svetski poznati i priznati psihijatari Norman Sartorius i Oto Mihael Leš, koji je jedan od najvećih autoriteta u oblasti bolesti zavisnosti. 

Simpozijum pod nazivom “Teraporezistencija u psihijatriji” organizuje Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Kragujevac u saradnji sa Udruženjem psihijatara Srbije i Psihijatrijskom sekcijom Srpskog lekarskog društva.