InfoFoto: Arhiva

A samo što je počela: Proizvodnju u Fiatu prekinuo ROBOT

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 03 09 2019

Proizvodnja u kompaniji “FCA Srbija” u Kragujevcu samo što je nakon mesec i po dana ponovo počela, obustvaljena je oko 11 sati pošto se pokvario glavni robot u karoseriji, saznaje InfoKG. To je potvrdio i predsednik Samostalnog sindikata u ovoj kompaniji, Zoran Marković, koji kaže da su zbog toga radnici prve smene upućeni kući, a da je pod znakom pitanja da li će raditi druga smena. Naglašava i da se radi na otklanjanju kvara kako bi se proizvodnja nastavila. 

U kompaniji “FCA Srbija” od jutros su ponovo pokrenute proizvodne trake nakon mesec i po dana, pošto su radnici od 17. jula bili na plaćenom odsustvu, a potom i na kolektivnom godišnjem odmoru. Međutim, već u 11 sati proizvodnja je prekinuta jer se pokvario glavni robot u karoseriji, iako je odrađen remont pre pokretanja proizvodnih traka u kragujevačkoj fabrici. To je izjavio za InfoKG predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkoj kompaniji Zoran Marković.

Trenutno se radi na tome da se kvar otkloni. Radnici iz prve smene su upućeni kući, a još uvek se ne zna da li će raditi druga smena. Očekujemo da će problem biti što pre rešen kako bi proizvodnja ponovo bila pokrenuta u dve smene”, izjavio je za InfoKG Marković.  

Na pitanje o planu proizvodnje za naredni periodu, Marković kaže da ne bi licitirao do kada će da se radi i dodaje da će sigurno do kraja godine biti još neradnih dana zbog usaglašavanja proizvodnje sa potražnjom.