InfoFoto: Slobodan Ranković

Akcija Infuzija Gruži: Očišćen deo priobalja jezera sa kog 300.000 stanovnika pije vodu (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Utorak, 13 06 2017

Deo priobalja gružanskog jezera očišćen je zahvaljujući volontersko-korporativnoj akciji Udruženja “Infusion Group”, a u skladu sa predlozima meštana sela Žunja i iskrenih ljubitelja jezera Gruža, sa kog čak 300.000 stanovnika pije vodu.

Udruženje “Infusion Group” okuplja kompanije iz Kragujevca Sunce Marinković, Tara doo, Blažeks doo, OBI doo. Inicijator je akcije koja uduružuje volontere oko projekta “Infuzija Gruži”, u okviru koga je u subotu, 10. juna, upriličeno čišćenje dela priobalja jezera.

Akcija čišćenja dela priobalja gružanskog jezera bila je organizovana u skladu sa predlozima meštana sela Žunja i iskrenih ljubitelja jezera Gruža. Akcija je od interesa za lokalnu ili širu zajednicu, jer pitanje zaštite jezera Gruža nije samo pitanje ekologije i zaštite životne sredine, već strateško pitanje Grada. Vodu sa akumulacije Gruža za piće koristi više 300.000 stanovnika.

Ne manje značajan cilj akcije je formiranje svesti o važnosti ispravnog odnosa prema životnoj sredini, kao i iniciranje koncepta korporativnog volontiranja među lokalnim kompanijama, koje doprinosi rešavanju problema u zajednici, razvoju timskog duha, kao i veština i iskustava zaposlenih.

Projekat “Infuzija Gruži” je prvi u nizu planiranih korporativno-volonterskih aktivnosti članova Udruženja “Infusion Group”, a sve detalje i buduće aktivnosti možete pratiti putem OVE Facebook stranice. 

U galeriji koja sledi pogledajte fotografije sa akcije.

Foto: Slobodan Ranković

Galerija slika