InfoFoto: arhiva

"Akvica" se priključila novogodišnjoj humanitarnoj akciji, poziva svakog od nas da budemo Deda Mraz

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Ponedeljak, 09 12 2019

U želji da najmlađima iz ugroženih društvenih grupa pošalje poruku da su važni i da nisu zaboravljeni,  Vaspitno obrazovni sistem "Kreativno pero" pokrenulo je veliku humanitarnu novogodišnju akciju pod nazivom "Svi smo mi Deda Mraz". Akciji se, pored ostalih, pridružila i PU "Akvica" iz Kragujevca, gde humani sugrađani mogu, od 9. do 20. decembra, da donesu namirnice, igračke, knjige, školski pribor, odeću, šnalice... Ove godine pomoć je namenjena Školi za osnovno i srednje obrazovanje ”Carica Jelena” iz Niša, u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju, mališanima iz socijalno ugroženih porodica, deci primaoca socijalne pomoći Centra za socijalni rad iz Knića i Vršca.  

Akciju podržavaju i Karić fondacija, Humanitarna organizacija Nađi Raula, Vila Aleksandar Orašac, Jovan Milić, Brian Lack & Company International, RUCK Srbija, Mentalna aritmetika SuanPan Beograd - Smartacus, SrbijaDanas.com, a od ove godine pridružuje im se i Predškolska ustanova “Akvica” iz Kragujevca.

Iz "Akvice" pozivaju sve roditelje i njihovu decu, institucije, organizacije, obrazovne ustanove, na teritoriji opštine Kragujevac da se pridruže i pomognu pokazavši humanost na delu. Naša namera je podizanje zajedničke svesti o humanosti, jer zajedno uvek možemo više, poručuju iz "Akvice".

U prostorije PU "Akvica" (Ulica Avalska 47) od 9. do 20. decembra možete da donesete slatkiše i slaniše, dugotrajne prehrambene proizvode, igračke, knjige, školski pribor, deću, rukavice, šalove, kape, šnalice, rajfove...

Ove godine pomoć je namenjena Školi za osnovno i srednje obrazovanje ”Carica Jelena” iz Niša, u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, zatim deci iz socijalno ugroženih porodica, deci primaoca socijalne pomoći Centra za socijalni rad iz Knića i Vršca.  

Na Novogodišnjoj radionici 20. decembra deca iz Predškolske ustanove “Akvica” će sa roditeljima izrađivati unikatne poklončiće koji će svaki novogodišnji paketić učiniti posebnim. Radionica će se održati od 15 do 16 časova.