Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri u Kragujevcu: O odnosima Srbije i Amerike, izborima, saradnji

Petak, 21 Februar 2020 15:00Autor: Jovana Mladenović

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri danas je u poseti Kragujevcu gde se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave. Razgovaralo se o istoriji prve prestonice moderne Srbije, aktuelnoj situaciji u gradu, planovima, predstojećim izborima, privrednoj saradnji i projektima koje finansira Vlada SAD. Ambasador je dana održao i predavanje na Pravnom fakultetu na temu “Odnosi Srbije i Amerike”.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović organizovali su prijem za ambasadora SAD u Srbiji, Entoni Godfrija. Sa ambasadorom su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Kragujevcu, upoznali ga sa istorijom grada, pričali o predstojećim izborima, planovima.

Bilo je reči i o privrednoj saradnji, očekujemo, a to je ambasador Godfri na sastanku i najavio da će razgovarati sa kompanijama zainteresovanim za dolazak u Srbiju, da im predstavi Kragujevac i uslove koje nudimo budućim investitorima. Očekujemo da napravi dobru konekciju, da garantuje da smo ozbiljni ljudi, sa kojima može ozbiljno da se razgovara, poručio je Nikolić.

Trudim se da ne budem ambasador samo u Beogradu, već u celoj Srbiji, a Kragujevac je izuzetno važan i dinamičan grad sa bogatom istorijom i nadam se da ćemo se uskoro opet videti, istakao je Godfri. 

Imamo brojne projekte koje realizuje agencija USAID, imamo sjajnu saradnju sa Univerzitetom u Kragujevcu, takođe, imamo i Američki kutak kao i kompanije koje ovde posluju, tako da ću se svojski truditi da ohrabrim još više investitora, rekao je Entoni Godfri.

Nakon posete Gradskoj upravi, amabasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, posetio je Spomen park Šumarice i održao predavanje na temu “Odnosi Srbije i Amerike” u Konferencijskoj sali kragujevačkog Pravnog fakulteta.

Najnovije vesti iz ove kategorije