InfoFoto: privreda.gov.rs

Ambasador Turske: “Berteks” će ispuniti preostale obaveze prema zaposlenima

Autor: InfoKG
17:00 | Utorak, 08 11 2022

Kompanija „Berteks” ispuniće preostale obaveze prema zaposlenima u Kragujevcu. To je poručio ambasador Republike Turske u Srbiji, Hami Aksoj. 

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske u Srbiji Hamijem Aksojem, pri čemu je tom prilikom, između ostalog, bilo reči i o aktuelnoj situaciji kompanije „Berteks tekstil” iz Kragujevca.

Basta je istakao da je bilateralna privredna saradnja na odličnom nivou i da turske kompanije imaju dobru reputaciju i zapošljavaju približno 10.000 ljudi u Srbiji.

„Berteks” je počeo da posluje u Srbiji 2017. godine i zaposlio veći broj radnika nego što je prvobitno bilo predviđeno”, rekao je ministar i dodao da su pojedini mediji preneli informaciju da „Berteks” zatvara poslovanje u Srbiji.

Ambasador Aksoj je naglasio da su turske kompanije zadovoljne poslovanjem u našoj zemlji, ali da je izvestan broj njih, usled globalne krize, morao da menja svoje biznis planove.

On je preneo uverenje menadžmenta kompanije „Berteks“ da će ispuniti sve svoje preostale obaveze prema zaposlenima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, sagovornici su se saglasili da je neophodno uložiti zajedničke napore kako bi se pitanje zaposlenih rešilo i sačuvala radna mesta.