Info

ANKETA: Šta očekujete od opozicije okupljene pod sloganom "Svi na ovu stranu" na predstojećim lokalnim izborima?

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Ponedeljak, 25 05 2020

Tokom inicijalnog okupljanja opozicije pod sloganom "Svi na ovu stranu", pod koji su stali Zajedno za Šumadiju, Srpski pokret obnove i Bolja Srbija, održanog u dvorištu porodične kuće bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića u Malim Pčelicama, pitali smo neke od prisutnih zbog čega su došli da podrže ovu stranu i čemu se nadaju kada je reč o predstojećim lokalnim izborima.

- Ovde sam da bih dao podršku se Kragujevac vrati Kragujevčanima koji znaju da rade. Dosta je više ovih, nazovi stručnjaka, koji upropastiše grad. 

- Došao sam da dam podršku budućem gradonačelniku (Veroljubu Stevanoviću, prim. aut.).  Mislim da je on do sada najbolje radio, što se jasno vidi po situaciji koja je nekada bila u gradu, a zadnjih pet godina se ništa nije dogodilo. Ovo je čisto mrtvilo, Kragujevac je zaostao u svakom pogledu i iz tih razloga se okupljamo, da na izborima pokušamo da promenimo ovu vlast.

- Većina mojih pravih prijatelja, sa kojima sam uvek, u ma kakvoj situaciji zajedno, je ovde, pa je tako i sada. Prijateljstvo je najjači osnov svega. Nisam naročito fasciniran politikom, ali želim svima nama, kao i sebi samom, više razloga za radost i srećniji život. 

- Očekujem promenu vlasti da bi grad profunkcionisao. Trenutna vlast nam je očigledno nesposobna da reši neke elementarne stvari kao što su rupe na putu i ulično osvetljenje, pa da ne idemo dalje od toga. Grad četivrti po veličini u Sbiji ne zaslužuje da ima nesposobnu vlast, već normalno vođstvo i nekoga ko će ga voditi u budućnost, a ne unazaditi u palanku.

- Podržavam promenu u neku ruku ili dolazak ideja koje nudi još neko. Ne mora da bude striktna promena u svakom smislu, ali naravno da postoji još ideja koje su za mene prihvatljive. 

- Ovde sam jer mislim da ovaj grad zaslužuje promene, jer već duže vreme stagnira, a zaslužuje mnogo bolji položaj u državi. Trebalo bi da se potrudimo svi da što pre dođe do toga.

- Oduvek podržavam Verka i sve njegove ideje, stavove i ono što je uradio od postavljanja Kragujevca sa 156. na 3. mesto, meni je to fascinantno. Ova sadašnja garnitura na vlasti što priča kako je vraćala neke dugove... Tad je grad, čini mi se, bio zadužen 8 milijardi, a sad 32, a dobili su petoduplo više para u odnosu na period kad je Verko bio na vlasti, a ne vidimo šta je konkretno urađeno. Za Verka možemo da nabrajamo šta je sve on - prvo, čovek koji nikad pored sebe nije imao nekog ko će da ga brani, štiti, telohranitelje... On jednostavno voli ovaj grad kao i mi svi i požrtvovano mu se daje. 

- Ovde sam jer podržavam mog druga i najboljeg gradonačelnika Kragujevca koji je ikad bio (Veroljub Stevanović, prim.aut.). Tu nema dvojbe. U njegovo vreme grad je cvetao, rastao, razvijao se, a sada je potop. Nadam se da će se vratiti, da krenemo ponovo da dižemo grad.

- Komunalni problemi u gradu moraju da se rešavaju, i najviše sam za promenu vlasti jer verujem da bi situacija u tom sektoru mogla da se promeni. Dugačak je spisak svega što nije dobro.