Info

Apelacioni sud potvrdio: Dimitrijević nezakonito bio izabran za direktora JKP Šumadija, u međuvremenu odradio ceo mandat

Autor: Jovana Mladenović
15:36 | Utorak, 07 09 2021

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda po tužbi nekadašnjeg direktora "Čistoće" Dejana Raonića protiv Skupštine grada, a povodom odluke o izboru doskorašnjeg direktora JKP "Šumadija" Nemanje Dimitrijevića, jer on nije imao tri godine radnog iskustva u poslovima koji su predmet delatnosti preduzeća (skupljanje otpada koji nije opasan), što je zakonski uslov. Postupak je pokrenut još 2017. godine, a zanimljivo je da je Dimitrijević u međuvremenu odradio svoj četvorogodišnji mandat na mestu direktora, nakon čega je izabran novi direktor.

Portal InfoKG imao je uvid u presudu. 

U izjavi za naš sajt Raonić je ranije već naglasio da se isključivo žalio na protivzakonitu odluku Skupštine grada, a da izabrani kandidat sa tim nema nikakve veze lično. 

U današnjoj izjavi za InfoKG Raonić kaže da će se povodom ove specifične situacije tek konsultovati sa advokatima, a naglašava i da postoje druge zainteresovane strane koje žele da kroz isti osnov ostvare svoja prava.

On kaže da je Skupština grada trebalo da suspenduje izabranog direktora onda kada je postupak pokrenut do donošenja pravosnažne presude, a to se nije dogodilo.

Apelacioni sud je, kako se vidi iz priloženog, presudu Višeg suda potvrdio i odbio žalbu Grada Kragujevca, dan pre isteka zakonskog roka od 9 meseci, pojašnjava Raonić.

Više o ovoj temi čitajte na: USVOJENA RAONIĆEVA TUŽBA PROTIV SKUPŠTINE GRADA: Direktor "Šumadije" nezakonito izabran