InfoFoto: kragujevac.rs

Asfaltiran put koji spaja Dobraču i Ramaću

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 17 06 2022

Lokalni put koji spaja sela Dobrača i Ramaća asfaltiran je u dužini od oko dva kilometra, a za te namene je gradske kase izdvojeno oko 19,3 miliona dinara. 

Meštani sela Ramaća zahvalni su Savetu MZ Dobrača koji je pokenuo inicijativu da se ovaj put uredi, kao i lokalnoj samoupravi.

Najveći problem na ovom putu su pravile velike padavine koje su svaki put odnosile deo puta, bilo je mnogo rupa, tako da je bilo veoma teško prolaziti svakodnevno automobilima ovuda. Ovim putem deca odlaze u školu, ali je bilo dana kada nisu mogli da idu jer je put bio teško prohodan”, rekla je Jelena Đokić iz Ramaće.

Prema rečima gradonačelnika Nikole Dašića, put koji spaja Dobraču i Ramaću baš iz tih razloga bio je jedan od prioritetnih za asfaltiranje.

Ovaj put mnogo znači ljudima koji ovde žive, da budu bolje povezani jer se oni međusobno druže i pomažu u radu. Kada pravimo prioritete, obično su to broj domaćinstava koja povezujemo i strateški značaj puta, tako da su se u ovom slučaju poklopila oba i vidim da su meštani zadovoljni, što je najbitnije od svega”, rekao je Dašić.

Put su asfaltirali radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija”. 

Saniran je put u ukupnoj dužini od 2.150 metara i prosečne širine 3 metra. U asfaltiranje ovog dela puta ugrađeno je 1.128 tona asfaltne mase. Radovi su obuhvatili ravnanje postoječe podloge, tamponiranje kamenim materijalom, ugradnju cevi i postavljanje završnog sloja asfalta. Nakon toga će se pristupiti i izradi bankina“, rekao je direktor JKP Šumadija, Marko Vujnović.

Iz lokalne samouprave poručuju da je slična situacija i u Čumiću i da im je želja da i tamo naprave put koji će povezivati to selo sa Jarušicama.