Info

Asfaltirana ulica Miodraga Aleksića u naselju Stanovo

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 14 03 2023

Sezona građevisnkih radova za JKP Šumadija počela je asfaltiranjem ulice Miodraga Aleksića u MZ Stanovo.

Radove su obišli gradonačelnik Nikola Dašić i direktor JKP Šumadija Marko Vujnović.

"U ovoj ulici nivelacija zemljišta predstavljala je veliki problem. Nasipanje ulice bilo je kratkotrajno rešenje jer su kiše pravile kanale i sav šut se slivao na dno ulice. Ovo je jedna od ulica koja će se raditi na ovom potezu, a plan je da se ove godine više posvetimo izvođenju radova upravo u naselju Stanovo jer je ovo jedna od najvećih mesnih zajednica sa preko 20.000 stanovnika", istakao je gradonačelnik Nikola Dašić. 

"Sa početkom sezone građevinskih radova i početkom rada asfaltne baze Sektor niskogradnje JKP Šumadija užurbano je počeo sa postizanjem svojih ciljeva koji su postavljeni planom i programom poslovanja. Danas se asfaltira ulica Miodraga Aleksića u dužini od 160 m, biće utrošeno 105 tona asfaltne mase, a vrednost izvedenih radova iznosi 2,7 miliona dinara, rekao je direktor JKP Šumadija Marko Vujnović. Prethodno su izvršeni pripremni radovi na mašinskom iskopu zemlje, podizanju šahti na kotu terena, izdizanje vodovodnih šelni, odrađena je mašinska izrada posteljice gde je ugrađeno oko 290 m3 kamenog materijala", kaže Vujnović. 

Po završetku asfaltiranja biće izvedeni radovi na ugradnji kamenog materijala za bankine. Stanovnici ulice Miodraga Aleksića koja je do sada imala samo kamenu podlogu, dobijaju po prvi put asfalt koji će im umnogome olakšati život i funkcionisanje. 

 

Galerija slika