Info

Atletski tunel se vraća prvobitnoj nameni, dobija i peščanu jamu i deo za rvače

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Ponedeljak, 20 09 2021

Nakon rešenih pitanja sa prethodnim zakupcem i delimičnim vraćanjem u prethodno stanje, atletski tunel u Velikom parku kod Otvorenih bazena privodi se nameni za opšti interes i Kragujevčanima će biti dostupan do zime. Prvi put u istoriji grada atletičari će imati zatvorenu stazu sa peščanom jamom za skok u dalj. Deo atletskog centra biće opremljen za rvače.

Tunel dužine 57 metara, predviđenim radovima biće produžen za 9 metara sa peščanom jamom za skokove u dalj za treninge atletičara tokom zimskih meseci. Nekad je ovo bio samo atletski tunel, ali renoviranjem Grad Kragujevac funkciju sportskog objekta želi da podigne lestvicu više i dobije status atletskog centra. 

Deo atletskog centra biće opremljen za rvače.

Predviđeno je da radovi budu završeni do zime.

- Namera nam je da ovaj atletski tunel privedemo nameni, neprofitnoj sportskoj infrastrukturi i opštim interesima kragujevačkih atletičara i budućih sportista. Želimo da pokažemo da malim sredstvima i velikom ambicijom i voljom možemo da dobijemo odgovarajući sportski objekat koji će sasvim sigurno atletiku u Kragujevcu podići na mnogo viši nivo, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.