AUTOMOBILSKO INŽENJERSTVO novi master program u Kragujevcu, prvi u Srbiji (FOTO)

Sreda, 11 Mart 2020 10:00Autor: Jovana Mladenović

Fondacija Fiat Automobil Srbija Akademija i Univerzitet u Kragujevcu potpisali su Sporazum o saradnji o prvom studijskom programu Master studija u oblasti automobliskog inženjerstva u Srbiji, koji će biti zasnovan na sinergiji industrije i obrazovanja. 

Ovaj master program je namenjen studentima mašinskih, ekonomskih, tehničkih i organizacionih nauka. Pored inženjerstva, kao glavne tehničke nastave, biće i predmeta usmerenih na ekonomiju i menadžement. Postojaće specijalizovani smerovi kao što su – Proizvodnja, Održavanje, Logistika, Kontrola kvaliteta. 

Pored profesora sa kragujevačkog Univerziteta, nastavu e držati i menadžeri i inženjeri iz kompanije FCA Srbija, dok će obavezni deo studija biti praksa u Fiatu.

Novi master program korak je ka unapređenju obrazovnog sistema u Kragujevcu i nameri da se izgrade stručnjaci svetskog ranga u ovoj oblasti.

Saradnja u oblasti obrazovanja između FCA i Univerziteta zasniva se na zajedničkom kreiranju studijskog programa master akademskih studija koji će u skladu sa potrebama privrede i vosokoškolskog obrazovanja, objedinjenim uloženim resursima, doprineti razvoju celokupne zajednice i regiona. 

„Veliko mi je zadovoljstvo što će, na poziv kompanije FCA Srbija, budućim master programom biti nastavljena naša saradnja koja će potvrditi neraskidivu vezu auto-industrije i Univerziteta u Kragujevcu. Ovim studijskim programom želimo da postavimo temelje koji će biti prekretnica u obrazovanju u oblasti auto-industrije. Imajući u vidu da ovakav program studiranja objedinjuje najbolje iz oblasti nauke i industrijskog razvoja, koristimo priliku da pozovemo sve studente da se blagovremeno informišu o uslovima upisa i da postanu studenti master studijskog programa Automobilsko inženjerstvo“, izjavio je prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

 „Velika nam je čast što smo uz prisustvo uvaženih gostiju, domaćina i naših zaposlenih, oživeli ideju za koju se FCA Srbija zalaže od svog dolaska, a to je doprinos unapređenju obravozavnja, kao jednog od najvažnijih faktora za održivu budućnost regiona i čitave zemlje. Zahvaljujući našem strateškom partneru, Univerzitetu u Kragujevcu, ponosni smo što imamo mogućnost, da uvedemo mlade u svet visoke tehnologije i savremenih proizvodnih procesa. Ovaj multidisciplinarni i inovativni master program će stvoriti nove vrednosti i dobru osnovu za budućnost i razvoj mladih, a to nas čini veoma ponosnim“, izjavio je Jovica Jovanovic, direktor fabirke FCA Srbija.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije