Info

BESNI meštani Viške ulice i dalje čekaju asfalt, evo šta obećavaju gradski čelnici (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 13 09 2019

Meštani Viške ulice u Ilićevu i dalje muče muku jer im ulica nije asfaltirana, pa tokom svake obilnije padavine strepe od pojavljivanja kratera. Posipanje ulice kamenim materijalnom kažu da ne pomaže, pa apeluju na čelnike grada da im reše problem. Iz Gradske uprave poručuju da je Viška ulica jedan od prioritetnih, ali da asfaltiranje iziskuje dosta novca, zbog problema sa nagibom, kišnom kanalizacijom i imovinom. Dodaju da su očekivanja da će na proleće sledeće godine, ako sve bude po planu, početi da je asfaltiraju. 

Meštani Viške ulice u Ilićevu ponovo su kontaktirali portal InfoKG, kao što je to bio slučaj početkom februara ove godine, kako bi apelovali na gradske čelnike da im asfaltiraju ulicu. Naime, tvrde du su kretanje u gumenim čizmama, rupe po putu, a samim tim i bare na sve strane, pa i otežano upravljanje automobilima, samo neki od problema sa kojima se susreću. Strepe od pojavljivanja novih kratera, jer se javljaju sa svakom obilnijom padavinom, što im znatno otežava funkcionisanje. Dodaju da je u više navrata ulica posuta kamenim materijalom, ali da im to ne pomaže i nije rešenje. Bes kod meštana Viške, je izazvalo i to što je, kako kažu, nakon tri godine Dojranska ulica, koja je slepa, ponovo asfaltirana.

Pošto je počela sanacija ulica posle junskih poplava i privodi se kraju, u naselju Ilićevo se skida asfalt sa već asfaltirane ulice i stavlja novi. Mi meštani Viške ulice i dalje smo u istom problemu, jer nema sanacije, dok drugi dobijaju asfalt preko asfalta. Naime, u ulici Dojranskoj koja je asfaltirana pre tri godine, skida se asfalt i ponovo se stavlja, a uopšte nije ugrožena. Viška ulica koja je jedna od glavnih u Ilićevu, u koju ulazi još pet ulica, nije asfaltirana”, kažu meštani Viške ulice.  

Iz Gradske uprave poručuju da je Viška ulica jedan od prioritetnih za asfaltiranje i da će u njoj biti rešen problem, ali da to iziskuje mnogo novca zbog brojnih problema. Dodaju da je nakon junskih poplava Viška ulica u prvom delu sređena, odnosno poravnjana, a da je u drugom posuta kamenim materijalom. 

Ona je na spisku prioriteta za asfaltiranje, ali nije mogla da bude u tom prvom krugu ulica koje se saniraju posle junskih poplava, jer zbog dužine i brojnih problema to iziskuje mnogo novca. Mora da se kvalitetno odradi više od 600 metara kišne kanalizacije, da se reši problem sa atmosferskim vodama, a u jednom delu i sa imovinom. Zbog toga su stručnjaci uzeli u razmatranje sve ove aspekte, kako bi se odradio projekat”, izjavio je za InfoKG član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Vitomir Nedeljković dodajući da se u Dojranskoj ulici ne radi novi asfalt, već samo presvlačenje, a to se, kako kaže, vodi kao održavanje.   

Naglašava da nije relano očekivati da radovi u Viškoj ulici počnu ove godine, ali da se nada da će se krenuti sa rešavanjem ovog problema početkom sledeće građevinske sezone, odnosno na proleće 2020.

Galerija slika