Besplatan ulaz na bazene i u Avantura park za mlade

Četvrtak, 08 Avgust 2019 16:00Autor: InfoKG

Druženja mladih na Otvorenoj sceni u Velikom parku, gradskim bazenima i u Avantura parku biće upriličena u susret Međunarodnom danu mladih, a danas i sutra mogu se preuzeti besplatni vaučeri za planirane manifestacije.

U ponedeljak, 12. avgusta, širom sveta biće obeležen Međunarodni dan mladih. Tim povodom grad Kragujevac i Kancelarija za mlade, u saradnji sa Sportskim privrednim društvom Radnički i Udruženjem za društveni razvoj mladih Interaktiv, organizuju druženja mladih na Otvorenoj sceni u Velikom parku, gradskim bazenima i avantura parku.

Svi zainteresovani mogu danas i u petak, u prostorijama Kancelarije za mlade (Save Kovačevića 5) od 10 do 15 sati preuzeti vaučere za besplatan ulaz na bazene i avantura park.

U okviru centralne manifestacije obeležavanja Međunarodnog dana mladih, na Otvorenoj sceni u Velikom parku od 19 sati, u duhu igre bez granica održaće se takmičenje u znanju i različitim veštinama. Mladim Kragujevčanima će se predstaviti i učesnici Međunarodnog kampa, a od 21 čas nastupiće rok grupa Rumble.

U susret Danu mladih, u subotu 10. avgusta na gradskim bazenima od 13 do 18 sati biće organizovana dnevna žurka i nastupi di džeja.

Detaljnije informacije mogu se dobiti prilikom preuzimanja vaučera.

Inače, Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji je počelo posle formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. godine. U Kragujevcu se različitim edukativnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima obeležava ovaj datum više od deset godina.

Najnovije vesti iz ove kategorije