Besplatna osnovna obuka za planinare: "Praksa" u kanjonu Voljavice, na gledićkom Crnom vrhu, Kablaru

Utorak, 25 Februar 2020 15:00Autor: Jovana MladenovićFoto: PD Žeželj

Planinarsko društvo „Žeželj“ iz Kragujevca organizuje besplatnu osnovnu planinarsku obuku od koja će se održavati od 5. do 29. marta. Pored teoretskaog dela, budući planinari početnici praktični deo učiće u kanjonu Voljavice, Adžinim livadama, na gledićkom Crnom vrhu i Kablaru.

Zainteresovani mogu da steknu osnovna znanja o planinarenju tokom teoretskog dela obuke, 5. i 12. marta, od 20 do 22 časa, u Osnovnoj školi „Milutin i Draginja Todorović“. 

Tokom praktičnog dela obuke planiran je odlazak u kanjon Voljavice 14. marta, planinarski dom u Adžinim livadama i na gledićki Crni vrh 21. marta, dok će akcija „Kablar za početnike“ biti organizovana 29. marta.

Radionice su namenjene planinarima i ljubiteljima prirode koji žele da nauče više o ovom sportu i bezbednom boravku u planinama, planinarskoj istoriji, etici, potrebnoj opremi, bezbednom boravku i pripremama za boravak u planinama, ali i o tehničkoj opremi, orijentaciji, korišćenju uređaja za orijentaciju, primeni prve pomoći...

Zainteresovani kandidati mogu da se prijave na mejl planinarskaobuka@gmail.com. Dodatne informacije mogu da se dobiju telefonom, pozivom na broj 060/0456492 (Nataša Cvetković).

Detaljan plan obuka i imena predavača biće objavljeni početkom marta.

Najnovije vesti iz ove kategorije