Bez Đurđevdanske sednice SG, šta će biti s godišnjom nagradom Grada Kragujevca?

Utorak, 07 April 2020 11:00Autor: InfoKGIzvor: RTK

Zbog svih ograničenja koja postoje u ovom trenutku, Skupština grada Kragujevca, odnosno njeni odbornici ne mogu da održe predstojeću Đurđevdansku sednicu. 

Zbog vanrednog stanja proglašenog 15. marta  u našoj zemlji sve radnje koje se odnose na adminstraciju Skupštine grada Kragujevca su stale. Lokalna samouprava usmerena je na borbu i prevenciju protiv virusa KOVID-19.

O terminu održavanja svečane sednice Skupštine grada i dodeli Đurđevdanske nagrade, kako je izjavio za Televiziju Kragujevac Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, razgovaraće sa šefovima odborničkih grupa naknadno.

Puzirani su i rokovi za konkurse i projekte i biće nastavljeni dan posle ukidanja vanrednog stanja. U skladu sa odredbama poslovnika Skupštine grada Kragujevca, nadležan odbor Skupštine grada Kragujevca zadužen za obeležavanje jubileja i dodelu nagrada i priznanja objavio je poziv za dostavljanje predloga za kandidate za dobitnike Đurđevdanske nagrade.

Postavlja se pitanje da li će uopšte biti održana svečana sednica Skupštine grada i dodeljena godišnja priznanja? Svi predlagači su dostavili svoje kandidate.

Njih je 36 i nadležan skupštinski odbor je poslao dopis gradonačelniku sa zahtevom da formira komisiju koja bi onda sastavila listu kandidata koji bi trebalo da dobiju ovo priznanje.

Najnovije vesti iz ove kategorije

f