Info

Biljana Ilić Stošić osudila nasilje na protestima: Političko podzemlje najgrublje zloupotrebljava strah građana od zaraze

Autor: Jovana Mladenović
15:45 | Četvrtak, 09 07 2020

Kao načelnica Šumadijskog upravnog okruga, najoštrije osuđujem brutalno nasilje koje se, u manjoj meri, ali ipak prelilo i u Kragujevac, saopštava Biljana Ilić Stošič.

Oni kojima ni najmanje nije stalo do građana Kragujevca, Šumadije i čitave Srbije, na najgrublji način zloupotrebljavaju strah i zabrinutost ljudi pa u ovim teškim, najtežim momentima pokušavaju sa destabilizuju, ne samo vlast i njene nosioce, već i ceo sistem. Bez sistema rukoveđenog agrumentima, snagom, znanjem i moći ne može da se organizovano, odgovorno i uspešno pobedi pandemija Korona virusa. 
Mi se danas suočavamo sa dva, uslovno rečeno, nevidljiva neprijatelja: virisom, sa kojim se bori ceo svet i još opasnijim po zdravlje i život nacije, vandalizmom i razbojništvom na ulicama naših gradova. 
Po scenariju već viđenog, pred našim očima se odvija najgrublja manipulacija narodom. Pod izgovorom protesta protiv privremene restrikcije prava i sloboda, pokušava se prekrojiti neopoziva izborna volja građana, smatra Ilić Stošić.

Oni koji su doživeli nedavni izborni fijasko na najperfidniji način, skrivaju stvarnu suština protesta koja je i dublja od samog nezadovoljstva i frustracije, ne toliko zbog bojkota ili totalnog poraza na njima, koliko zbog nadmoćne i ubedljive pobede Srpske napredne stranke na čelu s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem i ogromnog i rastućeg poverenja kojeg mu je narod ponovo poverio. Sve se ovo dešava u momentu kada se, ponovo, prelama sudbina države i celog društva; kada međunarodna zajednica po ko zna koji put pokušava da otrgne ono što je ovom narodu najsvetije, naše Kosovo i Metohiju. I baš u tom momentu, kada bismo trebali biti jači, jedinstveniji i ujedinjeniji nego ikada, vidljivi i nevidljivi, samo naizgled dobro skriveni stvarni neprijatelji ovog društva i države u rušilačkom pohodu bez skorijeg presedana kreću da poljujaju našu pregovaračku poziciju, koja je godinama brižljivo i s mukom jačana. Sve se dešava sada kada smo iz potpuno završene priče, koju su zapečatili baš ti naši skriveni neprijatelji, koji danas divljaju po ulicama, uspeli da našu priču i prvorazrednu temu vratimo za pregovarački sto, kaže Ilić Stošić.

U sklopu nesretnih okolnosti koje nam je režirala pandemija Korone, političko podzemlje najgrublje zloupotrebljava opravdanu uznemirenost i strah građana od zaraze, zaključuje ona i poziva narod, Šumadince da ne nasedaju na ovako očigledne provokacije. 

Apelujem da se distanciraju, ograde i s gnušanjem odbace i osude rušlačke varvarske ispade kao pojavni oblik ofanzivne akcije onih koji nikada nisu i neće želeti dobro našem narodu, naciji i državi. 
Spremni da uvek delimo sudbinu naših sugrađana, a naročito u ovim preteškim momentima. Pozivam ljude da ne nasedaju, da ostanu kod kuće i ne zalažu svoje i živote svojih najmilijih za interese svih onih kojima do našeg naroda i države nikada nije bilo stalo, jasna je Biljana Ilić Stošić.

Koliko još puta bi trebalo da nam se desi paljenje skupštine da shvatimo šta nakon toga sledi? 
Istorija, ta nepogrešiva učiteljica života, i ovih dana nas podseća da je nužno da obnovimo lekciju koju smo možda opet pomalo i zaboravili! Samo što bi ta neprelazna ocena ovoga puta mogla biti bez roka za popravni ispit, napominje načelnica.

Uvereni smo da velika većina građana razume stvarne razloge i da neće dati podršku onima koji pokušavaju da uruše našu i budućnost naše dece.